stiri Braila – debraila.ro

Se deschide centrul de vaccinare din Braila Mall | Propunerea noului prefect: MARATONUL VACCINARII intre 5 si 7 noiembrie

Institutia Prefectului anunta faptul ca, incepand cu data de 3 noiembrie, se va deschide noul centrul de vaccinare din Braila Mall.

In acelasi timp, centrul de vaccinare de tip drive-thru isi va suspenda activitatea.

Noul centru de vaccinare se afla in incita mall-ului, langa magazinul de sport Decathlon si va fi deschis de luni pana duminica, in intervalul orar 8.00-20.00.

Totodata, la propunerea lui Florin Dobrescu, noul prefect al judetului, in perioada 5-7 noiembrie va fi organizat in maraton al vaccinarii. Astfel, programul locatiei din mall va fi prelungit pana la ora 24:00.

Vaccinurile disponibile vor fi serurile de la Pfizer si Johnson & Johnson, cel cu doza unica.

Noul centru va functiona cu ajutorul unei echipe formata din 24 de persoane: 7 medici, 13 asistenti si 4 registratori, majoritatea personalului fiind din Braila, in timp ce 2 medici sunt din Galati.

”S-a decis deschiderea noii locatii de vaccinare pentru ca suntem deja in luna noiembrie si este bine sa nu tinem personalul medico-sanitar in frig, in parcare, pentru vaccinarea populatiei si de aceea am operationalizat un nou centru in interiorul Promenada Mall si le multumim pe aceasta cale, reprezentantilor acestui mall, pentru ca au raspuns solicitarilor noastre, cat mai ales medicilor, asistentilor si registratorilor pentru ca sprijina acest demers. Cat priveste vaccinarea, eu am convingerea ca este cea mai buna varianta pentru imunizarea populatiei si incurajez brailenii sa se vaccineze. Eu sunt vaccinat, la fel si familia mea si chiar astazi fiul meu de 16 ani se vaccineaza cu a doua doza a serului anti-Covid. E alegerea lui si eu, ca parinte il incurajez sa ia cele mai bune decizii ”, a declarat prefectul Dobrescu.

Conform centralizarilor oficiale, de la inceputul pandemiei, in judetul Braila, pana la sfarsitul lunii trecute, s-au vaccinat, in total, 128.433 de persoane, dintre care 71.042 si cu doza a doua si 8.254 si cu doza a treia.

Comentarii