stiri Braila – debraila.ro

SCHIMBARILE lui Canciu, PNL-istul revenit la sefia ISJ: Meirosu, fost deputat PNL, numita director la Scoala 2 | La Liceul din Faurei a fost adus un director din Ianca – consilier local si sustinator PNL

Schimbari la conducerile mai multor unitati de invatamant! Revenit in fruntea Inspectoratului Scolar Judetean, Catalin Canciu, care este si presedinte al Organizatiei Municipale PNL, a numit in functii mai multi directori de scoli si licee.

Printre cei „unsi” directori se numara si fostul deputat liberal Emilia Luntraru (fosta Meirosu), care face parte din conducerea PNL Braila. In trecut, Meirosu a fost deputat PSD, ProRomania si PNL.

Luntraru a fost numita director al Scolii „Fanus Neagu” – pe care a mai condus-o in trecut, inlocuind-o astfel pe Roxana Vasile, despre care inspectorul scolar general Catalin Canciu sustine ca „nu intelege subordonarea si relatia cu inspectoratul scolar”.

Si la Liceul Teoretic „George Valsan” din Faurei a fost schimbat directorul, respectiv Gabriela Claudia Petrovici. In locul lui Petrovici, consilier local PSD in Faurei, a fost numit Viorel Ciucasu, un profesor din Ianca. Ciucasu, pe langa cariera didactica, este implicat si in administratie, fiind consilier local independent la Ianca si un sustinator al PNL.

„La momentul cand a trebuit sa fie numiti directorii, pe 16 august, nu s-a respectat o anumita procedura. Procedura spunea ca cine doreste trebuie sa-si depuna acordul pentru a fi director… S-au depus mai multe acorduri, insa acestea nu au fost luate in calcul de fosta conducere ISJ. S-a mers pe dorinta fostei conduceri a ISJ si s-a citit o lista. Atata tot! Eu nu pot sa lucrez cu doamna Roxana Vasile,pentru ca dansa nu intelege subordonarea si nici relatia cu inspectoratul scolar. In primavara, cand i-am cerut sa-si ajusteze circumscriptia scolara – ca drept raspuns, m-a somat ca nu am respectat legea. Cu doamna Luntraru am o relatie buna si am incredere ca va empatiza cu colectivul de la Scoala „Fanus Neagu”. Eu am incredere in doamna Luntraru si nu am avut in vedere criteriul politic cand am numit-o”, ne-a declarat inspectorul scolar general Catalin Canciu.

Totodata, Canciu a mentionat ca niciun profesor de la liceul din Faurei nu a dorit sa-si asume conducerea unitatii de invatamant, fiind nevoita sa numeasca in functie un profesor din Ianca.

„Nu am gasit profesori din Faurei pentru ca nu-si asuma nimeni. Eu am avut o discutie cu domnul Ciucasu inca de anul trecut, dar a fost perioada… cu schimbarea mea din functie. Intr-o anumita masura am si reprosuri referitoare la modul cum a fost condus liceul din Faurei, tinand cont ca avem clase si cu 9 elevi”, a concluzionat sursa citata.

Comentarii