stiri Braila – debraila.ro

Sase sirieni care locuiesc in Braila, probleme cu Biroul pentru Imigrari

Politistii de la Biroul Judetean pentru Imigrari au desfasurat, in perioada de 8- 12 martie, in baza mecanismului de cooperare integrata pentru combaterea sederii ilegale si a traficului de migranti, actiuni atat in cooperare cu Inspectoratul Judetean de Politie, cat si actiuni proprii, cu scopul mentinerii unui climat de ordine si siguranta in randul comunitatii brailene.

Pe timpul desfasurarii activitatilor au fost depistati sase cetateni sirieni, care nu au declarat la formatiunea teritoriala a Inspectoratului General pentru Imigrari, care le-a acordat dreptul de sedere, modificarile cu privire la schimbarea resedintei sau a domiciliului, fapt pentru care au fost sanctionati contraventional cu amenda, in valoare totala de 3.000 de lei.

Totodata, cetatenii straini au fost indrumati sa se prezinte la sediul structurii de Imigrari cu documentele necesare in vederea reglementarii situatiei.

In conformitate cu prevederile art.13, alin. 1, lit. a) din O.U.G. 194/2002 (republicata) cu modificarile si completarile ulterioare, cetatenii straini, pe durata sederii in Romania, sunt obligati sa declare la formatiunea teritoriala pentru imigrari, care le-a acordat dreptul de sedere, orice modificare intervenita in situatia personala, in special schimbarea numelui, a cetateniei, a domiciliului sau resedintei, incheierea, desfacerea casatoriei, nasterea unui copil, decesul unui membru al familiei aflat pe teritoriul Romaniei.

Pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, cetatenii straini se pot prezenta la sediul Biroului pentru Imigrari, din strada Ana Aslan nr.39, pot apela numarul de telefon 0239-606100, sau vizita site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro .

Comentarii