stiri Braila – debraila.ro

S-a reinfiintat Postul de Jandarmi de la Movila Miresii | Solicitarea deputatului Nita (PSD) a fost aprobata

Postul de Jandarmi din Movila Miresii a fost reinfiintat, dupa un demers al deputatului social-democrat Nicu Nita, care, la mijlocul lunii septembrie, a interpelat-o pe Carmen Dan, ministrul Administratiei si Internelor, cerand prezenta din nou a unui efectiv fix de jandarmi pe raza comunei.

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, pe 10 octombrie, Carmen Dan i-a comunicat parlamentarului ca luarea unei astfel de decizii „trebuie sa aiba in vedere implicatiile financiare, logistice si umane”.

Dupa raspunsul care parea mai mult negativ, ministrul de Interne a revenit cu un altul pe 7 noiembrie, precizand ca, „in urma analizei efectuate, au fost dispuse masurile necesare astfel incat, incepand cu data de 1 noiembrie, pe raza comunei Movila Miresii sa se reinfiinteze un post de jandarmi”.

„La nivelul Primariei Movila Miresii sunt asigurate conditiile de spatiu, dotari tehnice si amenajari necesare functionarii acestei structuri. Ar fi necesar ca structura sa fie prevazuta cu 10 jandarmi, similar celorlalte structuri care functioneaza pe raza judetului Braila”, se arata in interpelarea deputatului Nita.

In judetul Braila este dislocat Detasamentul 3 Jandarmi Oprisenesti, format din plutoanele Oprisenesti, Ianca si Insuratei, functionand, totodata, si un post in statiunea Lacu-Sarat.

Comentarii