stiri Braila – debraila.ro

Rotaru, seful PSD Braila, despre greselile gramaticale ale deputatul Nita: „Nu e simplu sa vorbesti in fata Parlamentului”

Presedintele Organizatiei Judetene PSD, senatorul Ion Rotaru, a comentat modul in care deputatul social-democrat Nicu Nita vorbeste in Parlament, atunci cand isi sustine declaratiile politice, precizand faptul ca e important ca un parlamentar „sa se exprime corect in limba romana”. Totusi, Rotaru i-a gasit si o scuza hilara colegului de partid.

„Probabil ca este si un moment… nu e simplu sa vorbesti in fata Parlamentului. E un moment emotional important si te poate afecta. Poti sa fii emotionat la tribuna – e o motivatie. Conteaza ca un parlamentar sa vorbeasca corect limba romana si lucrul acesta nu trebuie sa existe. Daca sunt scapari, sunt omenesti, sunt normale. Daca se repeta si sunt lucruri care…”, a declarat Rotaru.

Pe canalul Youtube al Camerei Deputatilor se gasesc trei filmulete care il arata pe Nita in timp ce rosteste mai multe declaratii politice, citind greoi si facand numeroase greseli gramaticale.

VIDEO | Parlamentarul „RUSINE” al Brailei | Discursurile lui Nita (PSD), deputatul CERTAT CU LIMBA ROMANA: „Podul este UNA DIN VISELE de peste 50 de ani (…) CEA MAI MARE contract (…)”

Comentarii