stiri Braila – debraila.ro

Revolta unui brailean de succes | Popa: „In Gradina Mare, fecale de catei la fiecare pas. In Monument, la fiecare doi pasi. Avem nu doar o problema foarte mare cu maidanezii, ci si cu unii stapani de caini de apartament”

Stoica Cristinel Popa, unul dintre tinerii de succes ai Brailei, atrage atentia, prin intermediul unui text postat pe o retea de socializare, asupra problemei nerespectarii curateniei in locurile de promenada ale municipiului de catre cei care ies la plimbare impreuna cu animalele de companie. Absolvent al Universitatii Stanford si masterand al Universitatii Harvard, Popa, in varsta de 29 de ani, afirma ca in Gradina Publica si in Parcul Monument, „zone care ar trebui sa aiba aer curat si natura”, se gasesc „fecale de catei la fiecare pas si la fiecare doi pasi”.

„Am iesit la o scurta plimbare de duminica prin Braila in zonele care ar trebui sa aiba aer curat si natura. Ma duc in Gradina Publica, erau fecale de catei la fiecare pas pe Aleea lui Eminescu. In plus, un miros urat foarte puternic in toata gradina. Plec si ma duc in Parcul Monument. Acolo, un pic mai bine, erau rahateii de caine la fiecare doi pasi, nu la fiecare pas. Concluzia? Javrelor le place Gradina Publica. Lasand gluma la o parte, avem nu doar o problema foarte mare cu cainii vagabonzi in oras, ci si cu unii stapani de caini de apartament care inca nu au intrat in lumea civilizata. Ar fi interesant sa instaleze cineva camere fixe ascunse pe unde isi plimba lumea cainii pentru a vedea cine nu curata dupa animalul sau de companie. Ulterior, mers cu rahateii intr-o punga si sunat la usa respectivilor proprietari <<Felicitari, ati castigat o tragere la sorti!>>”, a scris tanarul.

Braileanul considera ca amenzile nu au efect asupra „nesimtitilor”, care „prefera sa plateasca pentru privilegiul de a fi nesimtiti in continuare”, mentionand ca „umilirea publica ar putea avea efect, la fel ca in cazul celor care parcheaza in locuri nepermise”.

Comentarii