stiri Braila – debraila.ro

Razii in tot judetul Braila | Peste 130 de persoane legitimate si 97 de soferi trasi pe dreapta | Politistii, cu ochii si pe elevii-problema

In zilele de 20 si 21 ianuarie, politisti din cadrul Politiei Municipiului, de la politiile orasenesti si sectiile de politie rurala arondate, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat în municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona unitatilor cu profil discoteca, club, cafe-bar, pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 60 de societati comerciale, legitimate 138 de persoane, 59 fiind controlate corporal sumar, si oprite in trafic 97 de autovehicule. Au fost constatate 92 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 36.000 de lei, si 4 infractiuni, pentru incalcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Dintre amenzile aplicate, 55 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 17 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 10 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, si 10 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

Ca masura complementara, politistii au ridicat in vederea suspendarii 2 permise de conducere si a fost retras 1 certificat de inmatriculare.

Totodata, au fost efectuate controale si la 5 unitati de invatamant, au fost verificati 3 paznici, purtandu-se discutii cu factorii de conducere in scopul identificari elevilor problema, fiind depistati 2 elevi care absentau nejustificat de la cursuri, iar alti 6 au fost consiliati si atentionati cu privire la modul de comportare.

Comentarii