stiri Braila – debraila.ro

PSD va da prefectul judetului Braila: PNL-istul Dobrescu pleaca dupa nici doua luni de mandat!

Florin Sergiu Dobrescu (foto), prefectul liberal al judetului, va fi inlocuit cu un social-democrat, potrivit negocierilor din cadrul coalitiei de guvernare. Liderii PSD si PNL au convenit, miercuri seara, in cadrul sedinte coalitiei guvernamentale, ca acelasi partid care detine sefia Consiliului Judetean va avea si functia de prefect.

Totusi, tinand cont ca numarul de prefecti negociat de fiecare partid este mai mare decat numarul de presedinti de Consilii Judetene, vor exista si judete unde se va face exceptie de la regula stabilita. Astfel, PSD va avea 21 de prefecti (n.r. desi detine conducerea a mai putine consilii judetene), PNL 17, iar UDMR 4.

Se pare ca la Braila, sustin surse politice, prefectul Dobrescu, numit la sfarsitul lunii octombrie, va fi schimbat din functie. Fotoliul de prefect urmeaza sa fie asumat de PSD. Florin Sergiu Dobrescu a fost, in trecut, seful Politiei orasului Faurei.

La acest moment, PNL detine conducerea totala a Institutiei Prefectului, prefectul si cei doi subprefecti fiind liberali.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii