stiri Braila – debraila.ro

PSD Braila: „Care sunt prevederile legale incalcate de PNL Braila si Braila Noua in ceea ce priveste alegerile locale”

Comunicat de presa al Organizatiei Judetene PSD

Avand in vedere articolele publicate in presa locala va transmitem informativ prevederile legale incalcate de PNL Braila si Braila Noua in ceea ce priveste alegerile locale.

In conformitate cu prevederile art. 2 alin. 1 din  Legea 135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, precum și a unor măsuri pentru buna organizare și desfășurare a acestora:

Articolul 2 (1) „La alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, ……………………. Un partid politic poate face parte, în aceeași circumscripție, dintr-o singură alianță electorală și poate să participe la alegerile din circumscripția electorală în cauză numai pe lista alianței din care face parte”.

In fapt, aceste doua partide constituite intr-o alianta incalca prevederile legale si depun:

–  liste de sustinatori pentru consiliul local si judetean ale PNL fara sigla si demunirea aliantei

Astfel, pe cale de consecinta,  nu sunt  respectate art. 2 alin. 1 din  Legea 135/2020.

Un alt aspect mentionat in contestatie este ca PNL a depus in data de 19.08.2020 Exemplarul nr 3 cu viza Biroului Electoral de Circumscriptie nr 1 la Judecatoria Braila cu toate ca termenul era de 18.08.2020, asa cum este prevazut in H.G. nr. 576  pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, aspect care conduce la respingerea candidaturilor depuse in afara termenului legal.

Orice comentarii facute de reprezentantii unor partide politice, care nu respecta prevederile legale privind depunerea candidaturilor, pot face obiectul unor declaratii politice, dar scopul acestei actiuni este ca instanta de judecata sa ia act de actele normative incalcate si sa impuna respectarea prevederilor legale.

Comentarii