stiri Braila – debraila.ro

PSD Braila: „Asa-zisul „program de guvernare” al PNL = Nimic pentru oameni si economie, doar austeritate puternica” | „Celor peste 3,5 milioane de copii NU LI SE DUBLEAZA ALOCATIILE”

Comunicat de presa al Organizatiei Judetene PSD:

„PNL vine in fata oamenilor cu minciuni grosolane si populisme gogonate crezand ca-i poate amagi, ca le poate deturna atentia de la dezastrul pe care l-au provocat si ca le poate lua voturile necesare mentinerii la putere pentru propriul interes si beneficiu al gastii „Dreptei Unite”- mufata la banii publici.

In asa-zisul program de guvernare al PNL, in afara de promisiuni, nu exista nici un plan de masuri pentru combaterea pandemiei, pentru cresterea capacitatilor la ATI, in conditiile in care sistemul medical e sufocat, nicio masura privind suplimentarea numarului de medici la ATI, nici o masura privind bolnavii cronici ale caror afectiuni se agraveaza si care nu mai au acces la ingrijire.

Lipsesc masurile concrete pentru revenirea economica. Nici pentru sectoarele cele mai afectate de pandemie, Horeca, Transporturi, Agricultura nu se regasesc astfel de masuri concrete.

Promovarea iluziei fondurilor europene este infirmata de realitatea absorbtiei banilor europeni care este extrem de lenta; ba mai mult, Guvernul Orban, la rectificare, a taiat masiv (2,8 miliarde de lei) din cofinantarea proiectelor europene, existand mari restante si la plata facturilor PNDL 1 si 2. Aceasta in conditiile in care Romania s-a imprumutat in 11 luni peste 120 miliarde de lei, la dobanzi astronomice, iar banii nu se regasesc nici in investitii, nici in sanatate, in educatie sau in alocatii ori in pensii.

Banii nu se regasesc nici la agricultori, care au traversat o perioada extrem de grea generata de seceta excesiva, Guvernul PNL facand doar promisiuni de sprijin neonorate.

Pana la aceasta data subventia la motorina nu a fost acordata decat pentru trimestrul I si suntem aproape de decembrie; la despagubirile pentru culturile paioase mai sunt de acordat peste 20% din sumele promise; pentru porumb si floarea soarelui nu exista nici un leu alocat sau acordat, iar subventiile pe suprafata au mari intarzieri.

Asa cum estimeaza Comisia Europeana, imprumuturile galopante facute de iresponsabilul ministru de Finante Catu vor duce datoria guvernamentala la peste 60% din PIB, fata de 43,5% lasata de guvernarea PSD, indatorand pe termen lung mai multe generatii de romani.

Este evident ca nu se publica datele reale privind datoria publica, deci va continua guvernarea pe datorie, ascunzandu-se cifrele privind deficitul bugetar si afirmandu-se asumarea consolidarii fiscale, dar nu prin cresterea colectarii si sprijinirea mediului de afaceri, ci prin taieri de venituri prin cresteri de taxe si impozite.

Suplimentar, PNL promite ca TAIE PENSIILE, fiindca despre asta este vorba atunci cand anulezi majorarea cu 40% a punctului de pensie prevazuta prin lege, care trebuia aplicata de la 1 septembrie anul acesta, urmand ca majorarea sa se realizeze abia in 2024, deci peste 4 ani.

In plus, la peste 1,2 milioane de bugetari le vor fi inghetate salariile, daca nu cumva vor fi taiate cu 20%, asa cum a propus economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei.

Celor peste 3,5 milioane de copii NU LI SE DUBLEAZA ALOCATIILE, guvernul amanand aceasta masura cu un an si jumatate (incalcand inca o data legea de dublare a acestora, care trebuia aplicata inca din iunie 2020).

Accesul la educatie este in continuare ignorat total de Guvernul PNL si amanat cu doi ani, nealocandu-se fondurile necesare celor peste 1 milion de copii, care nu au internet, ori calculatoare sau tablete.

Aceasta este adevarata dimensiune a dezastruoasei guvernari PNL, care a prezentat un asa-zis program de guvernare care, de fapt, este doar o insiruire de cifre si de promisiuni, o gogoasa electorala fara sustenabilitate, fara surse si resurse.

In contrapartida, PSD propune un Program de Guvernare bazat pe solutii concrete, care pot scoate tara din criza sanitara si economica, generand relansarea tuturor sectoarelor de activitate, locuri de munca si un trai mai bun pentru toate categoriile sociale.

Pe 6 decembrie brailenii sunt chemati la vot si vor avea de ales intre promisiunile si austeritatea asa-zisului program de guvernare al PNL si programul de guvernare al PSD bazat pe realism si solutii concrete, care va genera pentru fiecare roman SIGURANtA unui trai mai bun.

Votati PSD – MEREU APROAPE DE OAMENI!”

Comentarii