stiri Braila – debraila.ro

Procurorii cer ajutorul romanilor pentru identificarea a 100 de persoane retinute la Mineriada din iunie ’90, publicand fotografiile lor. Printre persoane, si braileanul Alexandru Filip Alexandru

Procurorii militari de la Parchetul General solicita ajutorul publicului pentru a identifica 100 de persoane retinute in Piata Universitatii pe 13 iunie 1990, in timpul celei mai sangeroase mineriade.

„Pana in acest moment, in urma verificarii datelor mentionate in evidentele constituite la nivelul unitatilor unde aceste persoane au fost retinute, cat si a fotografiilor realizate la momentul retinerii, nu in toate cazurile identificarea a fost posibila, intrucat unele din aceste persoane au declarat date de stare civila care nu le apartineau sau care nu au corespondent in baza de date Centrala de Evidenta a Persoanelor”, precizeaza procurorii.

Astfel, cu toate ca au fost efectuate de catre procurorii militari o serie de verificari, nu au reusit sa identifice toate persoanele vatamate in urma evenimentelor din 13-15 iunie 1990, acesta fiind, dealtfel, unul dintre obiectivele stabilite in sarcina procurorilor prin hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care a fost confirmata masura infirmarii dispusa de procurorul general al Romaniei.

Printre persoanele care apar in documentul publicat de procurori (VEZI AICI), apare si un barbat din Braila, care, in zilele de 14-15 iunie 1990, a fost retinuti la Unitatea Militara 0828 din Bucuresti. Este vorba despre Alexandru Filip Alexandru (FOTO), nascut in Braila, pe 15 noiembrie 1967.

Fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, precum si Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Magureanu si alte personaje cu functii inalte imediat dupa Revolutie au fost inculpate in dosarul Mineriadei din iunie 1990.

 

Comentarii