stiri Braila – debraila.ro

Primele eutanasieri la Braila | Dragomir: „Vineri, 8 septembrie, vor fi eutanasiati 20 de maidanezi, daca nu vor fi adoptati”

Primarul Marian Dragomir a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca vineri, 8 septembrie, vor fi eutanasiati, in cazul in care nu vor fi adoptati, 20 de maidanezi aflati in padocul Municipalitatii.

„Pana in prezent, 160 de caini, care erau pregatiti in loturile de eutanasiere, au fost adoptati din adapost fizic sau prin adoptie la distanta. Aproximativ jumatate din cei 160 de caini au parasit adapostul, facand loc altora, care sunt capturati in aceasta perioada din municipiu. Urmeaza ca maine sa fie probabil adoptati sau eutanasiati un alt lot de 20 de caini. Saptamana viitoare, la fel. Au fost identificati dintre cei care sunt gresivii in adapost sau indicati ca agresivi de catre aociatiile de proprietari sau cetatenii din zona unde au fost capturati”, a spus edilul.

Dragomir a mai adaugat faptul ca, in prezent, se actioneaza pentru capturarea cainilor fara stapan din zona scolilor si liceelor: „Nu este suficient, dar cu siguranta am luat foarte mutli caini de pe domeniul public si vom continua.”

Comentarii