stiri Braila – debraila.ro

Primarul spune in ce conditii va fi redusa taxa pe gunoi chiar anul acesta | Dragomir: „Cei care au platit vor putea recupera banii”

Daca Guvernul PSD-ALDE va stabili prin Ordonanta de Urgenta ca taxa de 80 de lei pe tona de deseu depozitat la groapa de gunoi se va aplica la diferenta dintre tina de valorificare propusa de operatorii de salubritate si ceea ce au realizat efectiv, taxa pe gunoi poate reveni la valoarea de dinaintea majorarii, si anume 7,15 lei/luna/persoana. Precizarea vine din partea primarului Marian Dragomir.

„Daca reusim sa reducem cantitatea de gunoi si ne incadram in procentele prevazute in legislatie, anul 2018 nu va mai aduce cresteri de tarife pentru salubrizare. Daca Guvernul Grindeanu va emite o ordonanta de urgenta astfel incat sa se plateasca supra-taxa doar pentru cantitea suplimentara (neredusa si depasita), doar atunci putem reduce in anul 2017 taxa pentru salubrizare. Cei care au platit vor putea recupera banii sau se vor constitui avans pentru 2018”, a spus primarul.

Dragomir a mai adaugat faptul ca taxa pe gunoi nu se majora „daca la finalul anului 2016 Guvernul Ciolos era aplicat in loc de <<aplecat>> si emitea o astfel de ordonanta”.

Comentarii