stiri Braila – debraila.ro

Primarul Galatiului, AROGANTA: „La braileni prinde conflictul Galati-Braila. Daca nu se intampla nimic pe la Braila, trebuie sa scrie si jurnalistii de acolo ceva”

Social-democratul Ionut Pucheanu, primarul Galatiului, a comentat recent, la Realitatea TV Galati-Braila, subiectul blocajului care a intervenit in discutiile dintre cele doua administratii locale, ambele conduse de PSD, pe tema infiintarii Asociatiei „Dunarea de Jos” si, totodata, a realizarii zonei metropolitane.

Recent, primarul Marian Dragomir si Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, au lansat, mai mult sau mai putin voalat, sageti catre partea galateana, care s-ar face vinovata de blocaj, intrucat nu accepta ca sediul asociatiei sa fie in alta parte decat in Galati. De cealalta parte, Pucheanu afirma ca cei doi capi ai administratiei locale brailene joaca electoral.

„Din pacate, colegii mei de acolo, inca au senzatia ca un pseudo-conflict cu Galatiul, cred, le poate aduce un plus la nivel electoral. E singura argumentatie logica si, intr-o oarecare masura, si faptica. Cam asa pare, cam asta e senzatia mea. E un subiect care la braileni prinde: „Domnule, ati vazut ce le-a tras-o galatenilor?!”. La Galati nu are absolut nimeni ceva cu niciun brailean. La Galati lumea e relaxata, lumea e pozitiva, lumea vrea sa construiasca. (…) Daca nu se intampla nimic pe la Braila, trebuie sa scrie si ei (n.r. jurnalistii braileni) ceva. Pe domnul primar l-a luat gura pe dinainte”, a precizat Ionut Pucheanu.

Totodata, edilul Galatiului a recunoscut ca stabilirea locatiei sediului asociatiei este „Cuiul lui Pepelea” in negocierile care privesc Asociatia „Dunarea de Jos”.

„Primii pasi in vederea realizarii asocierii au venit din partea Galatiului, niste propuneri extrem de ferme. Am convenit, avem un statut, intr-adevar sunt niste mici neajunsuri, asupra carora n-am ajuns sa convenim inca. Din pacate, oricat de pueril pare, se pare ca sediul e „Cuiul lui Pepelea”. Cred ca unui sediu comun i-ar sta bine intre Galati si Braila, ii dau dreptate domnului Marian. Din pacate, pentru a putea avea un sediu comun, asocierea trebuie sa functioneze. Conventia a fost ca cel care da sediul ca si locatie, pierde conducerea asociatiei, directorat care ar fi fost asigurat, la inceputurile discutiilor, de catre o persoana agreata de partea braileana. Avem o cladire (n.r. in municipiul Galati) care s-ar preta unui astfel de sediu si care poate fi utilizata de maine. Eu n-am vazut o propunere din partea lor: <<Uite, mosule, aici!>>”, a mai adaugat sursa citata.

Pucheanu nu pare increzator in rolul Asociatiei „Dunarea de Jos” de a atrage fonduri europene si vede ONG-ul mai mult ca pe o platforma de promovare a aglomeratiei urbane Galati-Braila.

„Toata lumea vorbeste de aceste zone metropolitane ca de Sfantul Graal. Eu nu spun nu, dar zona metropolitana ar deveni tentanta la nivel de prezentare comuna, ca aglomeratie urbana. Alianta Vestului nu poate atrage fonduri europene, va poate spune si un student in anul I la Drept. Cred ca asocierea dintre Galati si Braila e benefica pentru a promova zona in fata oricui, ca cea mai mare aglomeratie urbana de dupa Bucuresti”, a concluzionat primarul Galatiului.

Comentarii