stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, despre referendumul PNL pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie: „E trist ca PNL se foloseste de braileni, mintindu-i, intr-o campanie electorala la fel de trista. Domnul Danaila sa stie ca brailenii nu-s usor de pacalit, oricata experienta ar avea domnia sa in domeniu”

Recent, liberalii, prin vocea presedintelui Alexandru Danaila, au anuntat ca iau in calcul declansarea unui referendum local pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie. Brailenii ar urma sa fie chemati la urne pentru a-si exprima opinia cu privire la propunerea PNL.

Mai mult decat atat, Danaila si-ar dori si referendumuri pentru dizolvarea Consiliului Local Municipal si demiterea primarului Marian Dragomir.

De cealalta parte, primarul Marian Dragomir, care a anuntat reducerea cu 50% a taxei pe apa pluviala, sustine ca demersul liberalilor este „o gogoasa electorala”. mentionand faptul ca taxa nu poate fi scoasa decat prin lege, cu votul parlamentarilor. Despre referendum, edilul afirma ca este un mod de a cheltui bani publici pentru a se afla „un raspuns previzibil, dar pe care nu-l putem folosi in niciun fel”.

„Am scazut la jumatate taxa pe apa de ploaie, asa cum am promis, insa numai dupa ce am primit toate aprobarile necesare. Exista o lege, pe care nu o putem arunca la gunoi doar pentru ca domnul Danaila (n.r. presedintele Organizatiei Judetene PNL) alearga dupa voturi. Am mai spus ca imi doresc eliminarea taxei pe apa de ploaie, la fel cum cred ca isi doreste orice brailean, pe buna dreptate, insa acest lucru nu se poate face decat prin modificarea legii, in Parlament. Si aici e punct! Acum, cei de la PNL vin cu o noua gogoasa electorala, in goana dupa voturi. Sa facem un referendum pentru a elimina taxa pe apa de ploaie, deci sa cheltuim niste bani publici ca sa aflam ca un raspuns previzibil, dar pe care nu-l putem folosi in niciun fel”, a declarat primarul.

Dragomir considera ca „PNL se foloseste de braileni, mintindu-i”, afirmand ca se asteapta ca „domnul Danaila sa anunte ca vrea sa facem la Braila un referendum pentru a nu mai plati contributia de asigurari sociale sau impozitul auto”.

„Si eu vreau eliminarea taxei, dar nu o putem face noi aici, la Braila. Nu-i greu de inteles pentru cine vrea sa inteleaga. Inteleg jocul politic, cearta politica, dar e trist ca PNL se foloseste de braileni, mintindu-i, intr-o campanie electorala la fel de trista. Domnul Danaila sa stie ca brailenii nu-s usor de pacalit, oricata experienta ar avea domnia sa in domeniu. Ma astept ca maine, poimaine, domnul Danaila sa ne anunte ca vrea sa facem la Braila un referendum pentru a nu mai plati contributia de asigurari sociale sau impozitul auto. Fiecare face politica asa cum crede, dar, repet, brailenii nu-si asa usor de pacalit, oricat s-ar chinui unii sa le vanda mere in loc de pere”, a conchis sursa citata.

Comentarii