stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, despre Danaila, liderul PNL: „Sa demisioneze! Coordona CUP „Dunarea” cand era viceprimar, in perioada cand braileanului Stafida i s-au calculat gresit facturile. De pe scaunul de viceprimar nu observi aceleasi lucruri?”

Primarul Marian Dragomir l-a criticat in termeni duri pe consilierul judetean Alexandru Danaila (foto jos), presedintele Organizatiei Judetene PNL, numindu-l „mincinos”, pentru faptul ca vorbeste despre eliminarea taxei pe apa de ploaie, dar si despre cazul braileanului Mihail Stafida – caruia CUP „Dunarea” i-a umflat facturile la apa de ploaie, tinand cont de faptul ca in perioada 2014-2016, cand au fost facute calculele gresite, liberalul era viceprimar in administratia Simionescu, avand in coordonare activitatea companiei.

Edilul i-a cerut lui Danaila sa demisioneze „din orice functie publica”, prezentand documente care arata faptul ca liderul PNL avea in coordonare directa CUP „Dunarea”, dar si faptul ca a fost prezent, din partea Consiliului Local Municipal, la sedinta Adunarii Generale a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „Dunarea” din 14 februarie 2013, in care s-a adoptat formula actuala de calcul a taxei pe apa de ploaie.

„Mie imi pare rau ca domnul viceprimar Danaila nu mai este si azi viceprimar, pentru ca as fi luat aceeasi masura si cu dansul (n.r. demiterea din functie), pentru minciuna si inducerea in eroare a brailenilor vis-a-vis de o formula de calcul a apei de ploaie, pe care a girat-o prin prezenta sa. Sper ca nu zambea atunci cand era in prezidiu. Eu va spun ca un om politic poate sa greseasca, dar un om politic care minte isi incheie cariera. Si aici am dovedit cu documente cine a mintit. De aceasta data, domnul fost viceprimar a mai demonstrat ca inca o data a ascuns adevarul. A participat la sedinta in care au fost stabiliti coeficientii pentru apa de ploaie si nu a avut de spus nimic. Probabil de la inaltimea functiei de viceprimar i se pareau mici coeficientii acestia. Din punctul meu de vedere, pentru minciunile in forma continuata, eu consider ca domnul Danaila trebuie sa-si dea demisia din orice functie publica si sa lase posibilitatea adevaratilor liberali sa conduca acest partid. Un presedinte care omite adevarul nu poate fi urmat, nu poate fi un lider si nu are nicio sansa atunci cand participa la alegeri. Danaila avea atributii de a urmari, coordona si raspunde de activitatea CUP „Dunarea” si, cel mai important lucru, de a asigura reprezentarea Municipiului Braila in cadrul Adunarii Generale a ADI „Dunarea”, care a stabilit coeficientii pentru taxarea apei de ploaie care exista si astazi. Cel mai interesant lucru, care de data aceasta nu e de cancan, dar e un lucru foarte grav: de ce oare cand era viceprimar domnul Danaila nu a avut niciun fel de interventii sau observatii la sedinta in care au fost stabiliti actualii coeficienti la taxa pe apa de ploaie? Nu a observat atunci ca sunt aceiasi care sunt si acum? L-a orbit cumva functia de viceprimar si nu a observat ca era in Opozitie atunci sau era la Putere? Sau de pe scaunul de viceprimar nu observi aceleasi lucruri pe care vezi si atunci cand esti in Opozitie? Si atunci poate e bine sa ramana unii in Opozitie, ca sa aiba timp sa-si vada greselile pe care le-au facut atunci cand erau la Putere”, a spus Dragomir.

Comentarii