stiri Braila – debraila.ro

Primaria obligata sa adaposteasca si ingrijeasca oamenii strazii in timpul pandemiei | Primarul Dragomir si prefectul Boboc, despre prevederea din Ordonanta Militara

Persoanele fara adapost din municipiu nu vor mai ramane pe strazi. Ordonanta Militara nr. 3 face referire la situatia acestora, obligand autoritatile administratiei publice locale sa le asigure adapostirea si ingrijirea.

Prefectul Catalin Boboc afirma ca oamenii strazii pot contribui la raspandirea noului coronavirus, motiv pentru care autoritatile locale trebuie sa le asigure o locuinta provizorie, pe timpul starii de urgenta.

„Vor fi gazduiti in spatiile existente sau in alte spatii, pe care acum, de urgenta, administratia locala le va pune la dispozitie. Acele persoane pot deveni vectori, se plimba de colo colo. Trebuie adapostiti caci pot contribui la raspandirea virusului. Dupa ce aceste spatii sunt puse la dispozitie si comunicate Politiei, acesti oameni fie se duc de nevoie, fie vor fi condusi de fortele de ordine. Ei nu au cum sa respecte prevederile Ordonantei Militarea, de a nu parasi domiciliul, din acest motiv autoritatile trebuie sa ii adaposteasca”, a explicat Boboc.

Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta din cartierul Vidin atinge aproape capacitatea maxima, potrivit primarului Marian Dragomir, insa, in continuare, vor mai fi primite persoane fara adapost. Totusi, edilul spune clar ca acestea trebuie sa respecte regulile de igiena personala, sa nu se manifeste violent si sa nu consume tutun sau bauturi alcoolice in cladire.

„Pentru ca aceste persoane sa nu fuga, cum s-a intamplat, de foarte multe ori, in trecut, Politia Locala va infiinta un post permanent la Centru. Exista acordul conducerii IPJ in acest sens. In acel spatiu de pe strada Eroilor, persoanele primesc mancare de 3 ori pe zi, au toate conditiile necesare, au inclusiv dezinfectant la dispozitie. Nu ii vom tine in Centru pe cei care refuza sa se spele, care sar la bataie sau fumeaza, consuma alcool… Exista reguli care trebuie respectate, pentru a nu ii pune in pericol nici pe cei gazduiti, care sunt pasnici, dar nici pe angajati”, a declarat primarul Dragomir.

Masura se aplica incepand cu publicarea Ordonantei Militare nr. 3 in Monitorul Oficial.

Comentarii