stiri Braila – debraila.ro

Primaria ii invita pe braileni la o cafea, la ora 16:00, de Ziua Americii

In parteneriat cu mai multe institutii de cultura si Consiliul Judetean, Primaria organizeaza luni, 4 iulie, evenimentul „Cafea americana”, prin care este sarbatorita Ziua Statelor Unite ale Americii.

Pe langa traditionala cafea americana, incepand cu ora 16.00, la Centrul de Informare si Promovare Turistica din centrul orasului (langa Cinema Central), invitatii sunt asteptati cu muzica country pusa in valoare de tinerii de la Casa de Cultura, coordonati de profesorul Mitica Popescu, si bandul Voces Concordiae, coordonat de Petrea Gogu.  De asemenea, o incursiune speciala in muzica americana va oferi managerul Teatrului „Maria Filotti”, Lucian Sabados.

Invitatii sunt asteptati cu o cafea americana si multe alte surprize.

“Pauza de cafea”, adusă de scandinavi, apare în America încă din secolul al XIX-lea, ca metodă de odihnă la locul de muncă, dar şi ca încurajare a consumului.

Studiile arată că americanii beau 400 de milioane de ceşti de cafea pe zi, ceea ce face din Statele Unite cel mai mare consummator de cafea din lume.

Pentru evenimentul de luni, 4 iulie, invitatilor li se sugereaza tinuta in stilul specific: blugi, camasa deschisa la culoare, bretele, palarie sau orice alt accesoriu in stil american.

Comentarii