stiri Braila – debraila.ro

Presedintele Iohannis i-ar fi spus lui Dragnea ca nu accepta alt premier in afara de Mihai Tudose – HotNews

Jurnalistul Dan Tapalaga (HotNews) sustine in editorialul ”De ce a dat Dragnea jos un om al sistemului mai mititel pentru a pune in loc unul mai mare?” ca presedintele Klaus Iohannis i-ar fi transmis ”din timp” lui Liviu Dragnea, presedintele PSD, ”ca nu va accepta alt premier in afara de Tudose”. Deputatul brailean Mihai Tudose a fost desemnat prim-ministru, luni seara, de catre Iohannis, care a afirmat ca trebuie ”terminata foarte repede” criza politica.

”Asa s-ar explica de ce nici una din cele cinci nume din partid luate in calcul pentru functia de premier n-a acceptat sa intre intr-un joc fara sanse de castig. Ar fi participat, de fapt, la o farsa”, scrie sursa citata.

Jurnalistul mai afirma ca intelegerea dintre Iohannis si Dragnea a fost cauzata de Victor Ponta, ”inamicul comun”: ”Stiu ca in acest moment pare greu de digerat si de inteles ideea ca presedintele Iohannis si Dragnea ar avea motive sa ajunga la vreo intelegere. Dar acest motiv exista iar el a intervenit pe parcurs, dupa ce Dragnea a declansat atacul la guvernul Grindeanu. Inamicul comun din cauza caruia cei doi s-au vazut nevoiti sa colaboreze se numeste Victor Ponta. Daca Grindeanu supravietuia motiunii de cenzura, Ponta conducea azi de facto guvernul si in scurt timp ii sufla partidul lui Dragnea. S-a vazut in cele cateva zile cat de dur joaca fostul premier, l-am vazut din nou la treaba in incercarea de a-si neutraliza marele rival. Politician cu experienta si fara scrupule, Ponta i-ar fi putut ridica presedintelui Iohannis probleme serioase pe viitor.”

Comentarii