stiri Braila – debraila.ro

PREMIERA pentru justitia braileana: camera dedicata audierii copiilor, la Judecatoria Faurei | „Copiii ajung in instanta fara voia lor”

Premiera pentru justita braileana: o instanta are o camera speciala pentru audierea minorilor! Este vorba despre Judecatoria Faurei, unde, din fondurile proprii ale Tribunalului Braila, a fost amenajata o incapere destinata exclusiv celor mici.

Astfel, au fost inlocuite tavanele inalte si mobilierul rece cu decoruri calde, carti si simboluri colorate ale copilariei, menite sa creeze o atmosfera relaxanta. Camera va fi inaugurata chiar pe 1 iunie, de Ziua Internationala a Copilului.

„Copiii ajung in instante fara voia lor. Discutiile pe care le poarta cu magistratii ating cele mai delicate subiecte si este foarte important ca mediul in care acestia sunt audiati sa fie prietenos, pentru a ajuta la identificarea interesului superior al copilului in vederea adoptarii celor mai bune decizii in favoarea acestora. Prin amenjarea acestui spatiu, ne-am dorit sa diminuam panica si stresul cu care se confrunta copiii care sunt nevoiti sa retraiasca situatii familiale neplacute sau chiar intamplari dramatice din viata lor. Audierea minorilor intr-un cadru adecvat permite o mai buna instrumentare a cauzei si o rezolvare cu celeritate a acesteia”, a transmis Tribunalul Braila prin intermediul Biroului de Informare si Relatii Publice.

In ultimii ani, mai multe instante din tara, dar si unitati de parchet, au amenajat astfel de camere dedicate audierii minorilor.

Comentarii