stiri Braila – debraila.ro

Prefectul recomanda TUTUROR BRAILENILOR sa poarte masti de protectie: „Sa nu ajungem la o decizie care va aduce si sanctiuni!”

Prefectul Catalin Boboc recomanda „tuturor brailenilor sa poarte masti de protectie atunci cand ies din case”, in contextul in care o astfel de masursa a devenit obligatorie in cateva judete, printre care si Galati.

Boboc afirma ca nu a fost luata o decizie privind obligativitatea intrucat „cetatenii sunt responsabili si respecta, in mare parte, purtarea mastilor in spatii publice”.

„Totusi, daca recomandarea va fi ignorata, vom lua exemplul altor judete si vom emite o hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Stim ca exista probleme legate de achizitionarea de masti sanitare, motiv pentru care puteti purta si masti din materiale textile, pe care, dupa fiecare utilizare, trebuie sa le spalati si calcati la temperatura inalta. Puteti folosi orice mijloc de protectie a gurii si nasului, inclusiv esarfe. Haideti sa respectam recomandarea si sa nu ajungem la o decizie care va aduce, in mod normal, si sanctiuni!”, a precizat prefectul judetului pe o retea de socializare.

Comentarii