stiri Braila – debraila.ro

Popa, candidat PNL la Camera Deputatilor: „Peste 6 miliarde de euro au fost incasate de la Comisia Europeana in perioada noiembrie 2019 – octombrie 2020, in timpul guvernarii PNL”

Romania a atras in 2020 peste 6 miliarde de euro. Daca in trecut problema absorbtiei fondurilor europene ne plasa in coada clasamentelor, in 2020, sub administratia Guvernului PNL, Romania s-a inscris pe un trend ascendent si a atras fonduri europene nerambursabile la cel mai ridicat nivel de la aderarea acesteia la Uniunea Europeana, potrivit unui comunicat de presa al Organizatiei Judetene PNL.

„De aceasta data, avem motive reale de mandrie, Romania si-a dat proba profesionalismului in ceea ce priveste capacitatea de atractie a fondurilor europene, un profesionalism garantat de Guvernul Orban care are in componenta sa oameni pregatiti si cu viziune. Peste 6 miliarde euro au fost incasate de la Comisia Europeana in perioada noiembrie 2019 – octombrie 2020 in timpul guvernarii PNL, prin Politica de Coeziune (2,9 miliarde euro fata de 1,1 miliarde euro decontate intr-un an de PSD), Programul National de Dezvoltare Rurala (1,3 miliarde euro) si plati directe la hectar prin Politica Agricola Comuna (1,9 miliarde euro). Mai mult, pana la sfarsitul anului, suma decontata din fonduri europene urmeaza sa depaseasca 7 miliarde euro si cu riscul de a ma repeta, vreau sa punctez faptul ca aceasta este cea mai mare valoare a fondurilor atrase intr-un an de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana”, a declarat Alexandru Popa, candidatul PNL Braila, la alegerile generale din 6 decembrie, pentru Camera Deputatilor.

La sfarsitul anului 2019, Guvernul PNL a evitat in ultima clipa dezangajarea a 550 milioane euro, fonduri europene alocate pe care Romania era sa le piarda cu Guvernul Dancila si a transmis cereri de plata de peste 1 miliard euro.

„Cu totii stim ca un sistem nu se poate schimba peste noapte, dar suntem datori sa fim parte a acestei resetari din temelii, iar noi am demonstrat acest lucru. Cred ca este necesara, poate mai mult ca oricand, continuarea acestui tandem dintre Presedintie si Guvernul Romaniei si a proiectelor care s-au dovedit a fi unele de succes pentru romani, iar acest lucru va fi posibil daca si brailenii vor iesi la vot pe 6 decembrie si vor vota candidatii PNL”, a conchis Alexandru Popa.

Politica PNL prioritizeaza investitiile si foloseste fondurile europene si pentru urmatorii 4 ani, cand au fost deja alocate 18,76 miliarde euro pentru agricultura, din care 12,3 miliarde euro – plati directe.

Comentarii