stiri Braila – debraila.ro

Polițistul-vlogger Perțea, despre incidentul viral de la Brăila: „Polițistul îl „înjunghia” cu pulanul. Îl lovește ca la Rovine, frate! Polițista nici de martoră nu este bună / Am văzut multe, dar asta mi se pare că depășește cam tot!”

Octavian Perţea, poliţistul din Oradea ajuns vedetă în mediul online, a comentat pe Youtube, pe contul cu peste 140.000 de urmăritori, incidentul violent în care au fost implicați trei polițiști din Brăila. Polițistul-vlogger spune că situația „depășește cam tot” ce a văzut de-a lungul carierei în Poliție.

La sfârșitul săptămânii trecute, un individ de 59 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, i-a lovit cu pumnii și picioarele pe oamenii legii, care încercau să-l imobilizeze. Ulterior, individul i-a smuls tonfa din mână unui polițist, folosind-o pentru a o lovi pe singură femeie din echipaj.

Filmulețul cu incidentul a strâns, pe pagina de Facebook DEBRAILA.ro, peste 1.3 milioane de vizualizări, peste 12.000 de reacții, 5.000 de comentarii și 3.000 de distribuiri.

Polițistul-vlogger Perţea i-a criticat pe cei trei polițiști brăileni, în special pe agentul care a rămas fără tonfă, precizând că, totuși, situația ar trebui să ducă la măsuri care să împiedice reaparația unor astfel de cazuri. 

Principalele declaraţii:

„Am văzut multe în Poliție, dar asta mi se pare că depășește cam tot! Un polițist îl lovește pe acest bătrânel, care am înțeles că ar avea probleme psihice. Cert este că polițistul îl lovește cu bastonul, în repetate rânduri, ca la Rovine, frate! Îi dă cu pulanul pe spate. N-am înțeles de ce nu a încercat o procedură de imobilizare sau să-l blocheze în vreun fel, să îi pună o piedică. Ca polițist, trebuie să-l imobilizezi, nu să te bați parte în parte cu persoana care a încălcat legea. Polițista nici de martoră nu este bună, cu tot respectul pentru ea și colegii mei. Nu vreau să îi acuz neapărat pe ei, dar și ei au o parte din vină. Dacă nu ești pregătit și nu știi ce să faci, nu te duci! Nu te apuci să dai cu pulanul în stânga și în dreapta ca Tarzan.

Atunci când , practic, bătrânelul a rupt frontul, am văzut că polițistul face manevra de a îl „înjunghia” cu pulanul. Nu știu de unde a învățat-o! Cetățeanul nu s-a speriat și i-a smuls pulanul. Polițistul a luat-o la goană și cetățeanul a împărțit la primul care era în dreapta, respectiv domnișoara. Nu mă pot abține din râs pentru că e o situație de râs!

Să vezi trei polițiști tineri și în putere, că-s femei sau bărbați… Dacă ai intrat în Poliție și te duci în stradă, trebuie să mergi pregătit.

Aceste cazuri sunt din ce în ce mai dese și multe nu ajung în spațiul public. Nimeni nu face nimic, din păcate! Ce facem să nu se mai întâmple așa ceva? Ce măsuri se iau?

Ce ne făceam dacă erau trei interlopi dacă așa au procedat cu un bătrânel?

Cetățeanul ăsta putea să aibă un cuțit…”

Comentarii