stiri Braila – debraila.ro

Politist-vanator?! | „Haide, dai si tu ceva, ca sa nu mai stau sa te verific!” | Agentul Soare de la Ordine Publica, doua amenzi intr-o ora, aceluiasi sofer, un taximetrist

Marius Voinea, un taximetrist brailean, a fost amendat de doua ori intr-o singura ora de un politist de la Ordine Publica, care, initial, i-ar fi cerut „ceva”. Conducatorul auto sustine ca a fost urmarit de omul legii prin oras. Cei doi se cunosteau.

Totul a inceput duminica dimineata, la ora 09:15, cand taximetristul a intrat pe strada Halelor, dinspre Rosiorilor spre Grivitei, pentru ca un client sa isi cumpere un sac cu vinete. Un echipaj de politie care venea din sens opus a oprit, iar agentul Ioan Soare (foto) de la Biroul Ordine Publica i-a cerut documentele barbatului, comunicandu-i faptul ca stationeaza pe sensul pe care nu este permisa circulatia.

Revoltat, conducatorul auto i-a spus omului legii ca indicatorul „Accesul interzis” de la intersectia cu strada Mihai Bravu este acoperit cu vopsea alba (foto), deci, ca urmare, nu ar fi incalcat Codul Rutier. Vazand ca nu i se da dreptate si considerandu-se nedreptatit, a sunat la 112 si a cerut prezenta unui echipaj de la Politia Rutiera, care sa lamureasca situatia.

„Mai aveam vreo 10 metri sa ies in Grivitei si m-am oprit sa isi ia clientul vinetele. A venit la mine razand si mi-a zis sa ii dau actele. I-am spus ca e acoperit semnul, dar el mi-a atras atentia ca am perdelute in geamuri. Mi-a zis apoi: „Haide, dai si tu ceva, ca sa nu mai stau sa te verific!”. I-am spus ca i-am dat actele… ce altceva sa ii dau?! I-am zis ca muncesc legal si n-am de ce sa dau spaga, ca eu am toate actele in regula. S-a dus la masina de politie apoi, iar eu am sunat la 112. De la 112 mi-a zis ca nu poate sa vine cineva de la Rutiera, asa ca sa iau procesul-verbal si sa ma duc in audienta la comandant. Mi-au spus amici ca trebuia sa dau ceva, sa ma pun bine cu el, ca oricum s-a auzit ca a ars multa lume … dar de ce sa ii dau? Eu am copil mic acasa… ii iau painea de la gura, sa i-o dau lui?”, ne-a declarat Voinea.

Dupa putin timp, barbatul si agentul Soare s-au intalnit din nou, de data aceasta la Piata Saraca, unde, pe strada Theodor Aman, masina de politie in care se afla Soare ar fi depasit, iar apoi ar fi franat brusc in fata taxi-ul.

„Eu duceam client la Piata Sarac si el m-a luat in depasire. Eu aveam 10-15 km/h… mergeam incet ca ma pregateam sa opresc. Soare a coborat din masina si s-a dus spre piata, iar eu, dupa ce a coborat clientul, am dat sa plec, depasind masina de politie. Atunci, Soare i-a facut semn celui din masina sa plece odata cu mine. Eu m-am intors in statia de taxiuri de la Piata Mare pentru ca ma astepta un client acolo, la Profi. El ma cunoaste si stie ca stau numai in statia din Piata Mare”, a povestit taximetristul.

Conducatorul auto si-a continuat drumul si a ajuns la intersectia Dorobantilor – 1 decembrie 1918, stationand pe marcajul care delimiteaza statia de taxiuri de trecerea de pieton, pe avarii, in dreptul unui supermarket, in asteptarea unui client. Surprinzator sau nu, acolo si-a facut aparitia si politistul Ioan Soare, care, din nou, i-a cerut actele pentru control.

„La 2 minute a venit dupa mine. I-am dat documentele si el mi-a zis ca n-am voie pe scuar. Eu am spus ca masina e pe avarii, cu motorul pornit, asteptand clientul sa iasa, iar, dupa lege, am voie 5 minute. Mi-a intocmit iar proces verbal. Atunci, am sunat iar la Politie, ca m-a urmarit… Din nou, mi s-a zis ca n-au ce face si sa ma duc in audienta la comandant”, a conchis sursa citata.

Taximetristul afirma ca se va inscrie in audienta la seful Inspectoratului de Politie Judetean pentru a-i prezenta situatia, considerand ca politistul l-a haituit si, totodata, va contesta in instanta amenzile a caror valoare se ridica la aproximativ 1.850 de lei.

Comentarii