stiri Braila – debraila.ro

Politia Romana, de Valentine’s Day, da exemplul unui brailean pe care oamenii legii l-au protejat de sotia agresiva: “Si barbatii sunt asupriti uneori!”

Politia Romana a publicat pe o retea de socializare un mesaj personalizat cu ocazia Zilei Indragostitilor, in care vorbeste despre violenta domestica. Mai mult decat atat, oamenii legii arata ca “si barbatii sunt asupriti uneori”, dand exemplul unui brailean.

“ (…) Sunt insa si oameni pe care dragostea „ii scoate din minti”. Iata cum, cel mai frumos sentiment ajunge sa fie „justificare” pentru cel mai josnic mod de comportare. Femeie, tu care ai indurat in taina „bataie din iubire”, astazi este si despre tine! Nu esti singura, nu esti a nimanui! Astazi tie iti spunem „You are my Valentine”. De ce?
Pentru ca ne pasa! Pentru ca, asa cum bine spune ADDA, ”tu esti puternica, desteapta si frumoasa” Ajuta-ne sa te ajutam! Fa-ti curaj si anunta-ne cand ridica palma sau pumnul asupra ta! Stim ca poti! Ramane sa intelegi si tu cata putere exista in tine. Violenta domestica nu are justificare!”, se arata in mesajul Politiei Romane, care a adunat sute de aprecieri.

Totodata, politistii arata ca doua dintre cele 679 de ordine de protectie provizorii pe care le-au emis de la intrarea in vigoare a masurii au avut ca obiect doua cazuri de violenta domestica din Braila si Botosani, in care barbatii au fost cei agresati.

“Noi venim in sprijinul tuturor celor care ne solicita ajutorul! Femei si barbati deopotriva”, mai mentioneaza Politia.

Este vorba despre un brailean, in varsta de 46 de ani, din comuna Gropeni, care, la mijlocul lunii trecute, a fost injunghiat in abdomen de catre sotie.

Atunci, politistii au emis pe numele femeii de 38 de ani un ordin de protectie provizoriu, cercetarile fiind continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie.

Comentarii