stiri Braila – debraila.ro

Podul peste Dunare merge mai departe | Contestatia chinezilor a fost respinsa ca „prematur formulata”

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins, saptamana trecuta, contestatia depusa de asocierea formata din patru firme chineze, una spaniola si firma romaneasca Euro Construct Trading 98, detinuta de regele asfaltului Dan Besciu, cu privire la rezultatul licitatiei pentru podul suspendat de la Braila.

Contestatia a fost respinsa din cauza faptului ca a fost formulata prematur. Mai exact, asocierea condusa de chinezi a atacat faptul ca au fost desemnati castigatori japonezii si italienii fara sa astepte ca sa le fie comunicat rezultatul procedurii.

Decizia CNSC va ajunge in fata unei instante, insa este foarte putin probabil ca judecatorii sa ia o alta hotarare, potrivit jurisprudentei.

Asocierea ASTALDI S.p.A. (Italia) – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD. (Japonia) a fost declarata castigatoarea contractului pentru proiectarea si executia Podului suspendat peste Dunare de la Braila.

Proiectul are o valoare de aproximativ 2 miliarde de lei, fara TVA.

Durata contractului, care va fi semnat dupa expirarea perioadei legale de depunere a contestatiilor, este de 48 de luni din care 12 luni proiectare si 36 luni executie.

Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 120 luni.

Comentarii