stiri Braila – debraila.ro

Podul de la Brăila: INAUGURARE pe 27 iunie | Ministerul Transporturilor pune presiune pe constructorul WeBuild: îl invită pe ministrul italian al Transporturilor la Brăila, la inaugurare

Ministerul Transporturilor, prin vocea ministrului Sorin Grindeanu, a anunțat, vineri, o dată oficială pentru inaugurarea și, implicit, deschiderea traficului pe podul suspendat de la Brăila.

“Fac anunțul ca să fie presiunea și mai mare pe constructor. Pe 27 iunie, plus sau minus câteva zile, traficul va fi deschis pe relația pe care o știți, cu descărcarea în județul Tulcea, inițial, pe drumul până la Măcin, ulterior urmând ca varianta până la Jijila să fie gata până la finalul anului”, a declarat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai subliniat faptul că a avut recent o discuție cu WeBuild, constructorul italian de la pod, și că există angajamentul ferm pentru ca Podul peste Dunăre să fie inaugurat în această vară.

Cât despre faptul că WeBuild a mai prezentat public grafice și termene pe care nu le-a respectat, Grindeanu a spus că îl va invita la inaugurarea din iunie pe ministrul Transporturilor din Italia.

“De data asta am spus că trimit în numele Ministerului, eu ca ministru, invitație la omologul italian, să vină la inaugurare. Așa că, folosesc acest prilej ca să punem presiune și mai mare pe dânșii”, a conchis ministrul Transporturilor.

Comentarii