stiri Braila – debraila.ro

Peste 700 de imigranti traiesc in judetul Braila, anunta Politia

Joi, 7 aprilie, Inspectoratul General pentru Imigrari- Biroul pentru Imigrari al judetului Braila sarbatoreste 135 de ani de la atestarea documentara a primului act normativ, care reglementa regimul strainilor in Romania: „Legea asupra strainilor“, publicata in Monitorul Oficial nr. 6 din 07.04.1881.

„Primind ordinul de explusiune, strainul va trebui sa arate puntul de la frontiera prin care voiesce sa tréca, si, in casul acesta, i-se va remite o fóie de drum prin care se va regula itinerarul ce va avea sa urmeze, si timpul cat va avea dreptul sa se poprésca in fie-care localitate, pana la frontiera. In casul de a contraveni la vre-una din aceste dispozitiuni, strainul va fi condus afara din tara prin forta publica”… se arata, la acea vreme, in articolul de lege din actul normativ mentionat mai sus.

Conform Inspectoratului de Politie Judetean, in primului trimestru al anului 2016, in evidentele Biroului pentru Imigrari al judetului au fost inregistrate 745 de persoane, dintre care 444 din state terte, majoritatea provenite din Turcia, Republica Moldova, Siria, Ucraina si Albania, iar 301 din state membre ale Uniunii Europene, Spatiul Economic European si Confederatia Elvetiana, Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie si Bulgaria.

De atunci si pana in zilele noastre, legislatia nationala s-a aflat intr-un proces permanent de actualizare, in concordanta cu exigentele societatii romanesti si, mai apoi, de armonizare cu reglementarile europene.

Politicile actuale din domeniile migratie, azil si integrare a strainilor in Romania sunt elaborate astfel incat sa asigure aplicarea legii intr-un concept unitar de catre institutiile cu atributii pe aceasta linie.

Comentarii