stiri Braila – debraila.ro

Persoana din judetul Braila AMENDATA cu 10.000 de lei pentru ca a iesit din casa | MASURI NOI: Cei in izolare la domiciliu vor fi monitorizati de Politie si Jandarmerie

O persoana din judetul Braila, care trebuia sa stea in izolare la domiciliu din cauza coronavirusului, a iesit din casa, motiv pentru care, in cursul zilei de 3 martie, a fost amendata.

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica au sanctionat persoana cu 10.000 de lei, pentru „nerespectarea masurilor speciale instituite in situatii epidemiologice deosebite”.

La acest moment, in judetul Braila nu exista persoane aflate in carantina, ci doar in izolare voluntara la domiciliu: 136 de persoane, printre care se numara si rudele celor intorsi din Italia sau alte focare.

In acest context, pe 5 februarie, la sediul Institutiei Prefectului, a avut loc o sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in care s-au adoptat „noi masuri de prevenire si gestionare a situatiilor de risc”.

Astfel, s-a constituit un grup de coordonare format din presedintele (n.r. prefectul) si cei doi vicepresedinti (n.r. presedintele Consiliului Judetean si seful ISU) ai Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, dar si conducerile Directiei de Sanatate Publica, Jandarmeriei, Politiei, Politiei de Frontiera si Ambulantei.

O noutate este si faptul ca „monitorizarea respectarii recomandarilor medicale in cazul acestor persoane se va face de catre reprezentantii Politiei si ai Jandarmeriei.”

„Pe aceasta cale, facem din nou un apel catre braileni, de a respecta recomandarile medicilor si autoritatilor”, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de Institutia Prefectului.

Comentarii