stiri Braila – debraila.ro

Perchezitie la George Petcu | Politistii au gasit ZECI DE CAINI PERICULOSI | Surse: Ancheta, dupa ce fiul lui Tica Valutistu a publicat poze care sugerau luptele intre caini

Politistii au descins, joi, la primele ore ale diminetii, la domiciliul lui George Petcu, fiul interlopului „Tica Valutistu”. In curtea casei tanarului de 29 de ani au fost gasiti zeci de caini din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog si metisi.

Oamenii legii au gasit 46 de exemplare canine, ce par a fi categoria 1 de caini periculosi.  Patrupedele erau legate cu lant metalic tip za de pomii fructiferi din livada, avand fiecare cusca aferenta, dar si un padoc prevazut cu 11 boxe.

Petcu nu a putut prezenta documente din care sa reiasa rasa si categoria canina din care cainii fac parte, lucru care va fi stabilit de un reprezentant al Asociatiei Chinologice Romane-filiala Galati.

Potrivit unor surse judiciare, politistilor le-a atras atentia chiar fiul lui Tica Valutista, care a postat pe o retea de socializare, de foarte multe ori, fotografii care sugereaza luptele intre caini, dar si cu patrupedele in lanturi, in curtea casei sale.

In urma perchezitiei, braileanul s-a ales cu dosar penal pentru comercializarea a cainilor din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog si metisiilor. Totodata, a fost si sanctionat cu amenda, in valoare de 1.000 de lei, pentru cresterea si detinerea de caini din categoria celor supusi inregistrarii de catre o persoana ce a suferit condamnari contra persoanei, in conformitate cu prevederile legii O.U.G.55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi.

Oamenii legii au fost insotiti de lucratori din cadrul Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala, institutia care se ocupa si de capturarea maidanezilor din municipiu.

Comentarii