stiri Braila – debraila.ro

Pentru PROSTITUATELE Brailei nu exista nici STAREA DE URGENTA, nici NOUL CORONAVIRUS | „Se plimba, zi de zi, prin fata portii si noi ne uitam pe geam, stam in casa” | CATE amenzi au dat oamenii legii

Se pare ca starea de urgenta si noul coronavirus nu au afectat si cea mai veche meserie din lume, cel putin atunci cand este practicata „la strada”. Timp de o luna si jumatate, perioada in care majoritatea brailenilor au respectat prevederile ordonantelor militare, nu a existat nici macar o zi in care prostituatele sa nu fie la munca, la iesirile din municipiu.

Situatia ne-a fost semnalata de mai multi locuitori din Varsatura. Desi obisnuiti ca prostituatele sa-si astepte clientii pe marginea drumului european 584, se arata contrariati de faptul ca o fac si in timpul pandemiei, cand restrictiile de circulatie sunt in vigoare.

„Sunt aici zilnic. Va spun, la modul cel mai sincer, ca la inceput parea socant, mai ales ca treceau politistii fara sa le intrebe absolut nimic, dar acum e ceva normal. Ele se plimba, zi de zi, prin fata portii, de la padure si pana la Mall, iar noi ne uitam pe geam, stam in casa. Ii lasam pe copii sa se joace doar in curte. Poate se face ceva. Chiar e grav, ca tot se spune de distantare sociala, izolare si alte chestii”, sustine Vasilica G., care locuieste in Varsatura.

De la inceputul starii de urgenta, prostituatele nu isi fac veacul doar langa drumul european 584, ci si langa drumul national 2B, atat la intrarea in satul Lacu-Sarat, cat si la doi pasi de satul Baldovinesti sau in apropierea podului de la Ianca.

Doar in ultima saptamana, politistii braileni au aplicat 2 sanctiuni, in valoare totala de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, art. 2, punctul 6, care face referire la prostitutie. Totodata, oamenii legii le-au amendat pe cele doua tinere si cu cate 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei Militare nr. 3.

In acelasi timp, si jandarmii au amendat 7 prostituate de la momentul declararii starii de urgenta si pana acum. Alte 8 au primit avertisment.

„S-au aplicat 5 sanctiuni contraventionale in municipiu si 2 in judet, in apropiere de orasul Ianca. Totodata, au fost aplicate si 8 avertismente, iar de fiecare data persoanele in cauza au fost informate si li s-a atras atentia in legatura cu prevederile ordonantelor militare”, ne-a precizat Inspectoratul de Jandarmi Judetean.

Comentarii