stiri Braila – debraila.ro

PE MÂNA CUI a rămas cea mai importantă unitate de parchet din Brăila: Ionel Gîlcă, magistrat cu o vastă experiență | CV impresionant: procuror la Parchetul General, procuror general al PCA Galați, șef al PJ Galați și PJ Făurei

Începând cu data de 4 martie, când s-a finalizat procedura de eliberare din funcție, prin pensionare, a Marinelei Coșniță, care a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila din decembrie 2018, cea mai importantă unitate de parchet din județul nostru a rămas pe mâinile prim-procurorului adjunct Ionel Gîlcă.

Magistratul are o experienţă mai mult decât relevantă în management judiciar. De menționat este inclusiv faptul că a fost, până la sfârșitul anului trecut, delegat în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Gîlcă este prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila din 14 ianuarie 2024.

Cu doar o lună înainte de a ajunge numarul 2 în PT Brăila, Ionel Gîlcă promovase în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CV-ul lui Gîlcă: de la PJ la PG

Ionel Gîlcă a intrat în magistratură în 2001, ca judecător la Judecătoria Însurăței, iar apoi, după doar un an, a trecut la Ministerul Public, devenind procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Însurăței, unde a rămas până în 2004.

Din 2004 și până în 2007, actualul prim-procuror adjunct al PT Brăila a condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei, de unde a plecat, până în 2009, în fruntea Penitenciarului Brăila, ca director-magistrat.

După experiența ca director de penitenciar, Gîlcă a revenit la PJ Făurei, apoi a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, iar din 1 ianuarie 2010 a ajuns pe scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.  

După ce a ținut frâiele PJ Galați timp de șase ani, magistratul a urcat profesional, devenind procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

În ianuarie 2021, Ionel Gîlcă a fost numit procuror general adjunct la PCA Galați, iar apoi, la propunerea procurorului general al României, Secția pentru procuror a CSM l-a delegat, începând cu 13 aprilie 2023, în funcția de procuror general.

La mijlocul lunii decembrie 2023, actualul prim-adjunct al PT Braila a promovat în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CITEȘTE ȘI…

Procurorul Girip de la Făurei vine la Brăila: procuror-șef al Secției de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunal

Procurorul brăilean Leu, șefa DNA Galați, iese LA PENSIE | Structura care se ocupă de corupția din județele Galați, Brăila și Vrancea, printre CELE MAI SLABE din țară

Comentarii