stiri Braila – debraila.ro

Pe 1 decembrie se aprind luminile de sarbatori | Braila se pregateste de Targul de Craciun: Colindatori si mesteri populari din Maramures si Basarabia, bucate doar la ceaun si parade ale portului popular

Primarul Marian Dragomir a anuntat ca iluminatul festiv va fi pus in functiune de Ziua Nationala a Romaniei, pana in acest moment fiind montate aproximativ 70% dintre decoratiunile care vor aduce spiritul sarbatorilor de iarna pe strazile Brailei.

Edilul promite ca brailenii nu vor vedea gratare la Targul de Craciun, comerciantii fiind obligati sa puna in vanzare doar bucate gatite la ceaun. Primaria a pregatit multe surprize pentru cei care vor venit la Targ, printre care colindatori si mesteri populari din Suceava, Maramures, Olt, dar si din Basarbia.

”Azi se monteaza pe cladirea Primariei instalatiile pentru sarbatorile de iarna. In oras avem montate aproximativ 70% dintre instalatiile de pe strazi, mai avem Calea Galati, bulevardele Independentei si Cuza, Piata Traian, Bariera si mai multe locatii care vor fi amenajate cand vor veni brazii de Craciun, care trebuie sa apara de la o zi la alta. Targul de Craciun va fi amenajat in parcarea Primariei, dar si pe platoul din fata Primariei, unde vor fi si restaurante care nu vor face fum. Va fi pusa la vanzare doar mancare gatita la ceaun. Vedeti ca exemplul Primariei Braila a fost luat si cei de la Galati, ceea ce inseamna ca incepem sa dam un ton al civilizatiei pe zona de sud-est a Romaniei. Sunt mesteri populari veniti din Republica Moldova, din cele mai diverse zone ale tarii, la fel si produsele culinare, din zone cu traditie pentru Craciun. Sunt colindatori care vor veni in zile de 3 si 4 decembrie de la Streseni, Cahul, Sighetul Marmatiei, Vatra Dornei, din judetul Olt si inca doua judete care trebuie sa ne confirme in perioada urmatoare, pe langa cei ai nostri care vor face in fiecare dupa-amiaza spectacole. Vom avea si doua parade ale portului popular, care vor pleca din zona intersectiei soseleli Viziru cu strada Milcov, sambata, 3 decembrie, si duminica de la sensul giratoriu de vis-a-vis de Liceul Progresul, apoi vor veni pe jos prin Braila colindand pana pe platoul Primariei, unde vor tine celelalte spectacole finale. Vom avea, in Parcul Monument, si o plasa de lumini asemanatoare cu cea de la Sibiu, a declarat Dragomir.

Comentarii