stiri Braila – debraila.ro

Patru braileni s-au trezit cu amenzi: AU INJURAT Politia Locala pe Facebook! CAT I-AU COSTAT postarile?

Patru barbati, cu varste cuprinse intre 39 si 55 de ani, au fost amendati de politistii locali, dupa ce au injurat Politia Locala pe Facebook. Pentru „expresiile jignitoare si vulgare”, care „au lezat demnitatea si onoarea” institutiei, brailenii trebuie sa scoata din buzunar nu mai putin de 2.600 de lei, in total.

Potrivit Politiei Locale, postarile care contineau injurii au fost publicate in cursul lunii februarie.

„Doi dintre braileni, unul in varsta de 39 de ani, celalalt in varsta de 52 de ani, au postat in data de 05.02.2019, injurii la adresa politistilor locali braileni, cei doi fiind sanctionati cu suma de 500 lei, fiecare. Cel de-al treilea barbat, in varsta de 41 de ani, a postat in ziua de 20.02.2019 expresii jignitoare – care nu pot fi reproduse – la adresa politistilor locali, fiind sanctionat contraventional cu suma de 1.000 lei. Cel de-al patrulea barbat, in varsta de 55 de ani, a postat, de asemenea, diverse injurii la adresa Politiei Locale, in data de 27.02.2019, fiind sanctionat contraventional cu suma de 600 lei”, precizeaza Georgica Tanase, directorul institutiei din subordinea Consiliului Local Municipal.

Politia Locala sustine ca faptele savarsite de cei patru barbati incalca prevederile Legii 61/1991 republicata pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, tinand cont ca o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a stabilit ca reteaua de socializare Facebook este considerata spatiu public.

Comentarii