stiri Braila – debraila.ro

Patru braileni, IN CARANTINA | „In China, urmaream CNN si am vazut ca situatia s-a agravat. Pe aeroportul din Bucuresti, cand ne-am intors, nu ne-a intrebat nimeni nimic”

Trei barbati din Chiscani si unul din municipiu, intorsi recent din China, se afla in carantina la domiciliu. Desi medicii au stabilit ca niciunul nu prezinta simptome ale infectiei cu noul tip de coronavirus, cei patru braileni vor fi monitorizati timp de 14 zile, perioada de incubatie a virusului. 

„In cursul zilei de 2 februarie, s-au prezentat doi pacienti care au calatorit in China, in scop de munca. Pacientii au fost evaluati si s-a infirmat la acel moment orice infectie cu coronavirus, care sa aiba simptomatologie clinica. S-au urmat toti pasii prevazuti de protocololul emis de Ministerul Sanatatii. In dimineata zilei de 3 februarie, s-au mai prezentat alti doi pacienti din acelasi grup”, a declarat dr. Alina Neacsu, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta.

Barbatii au plecat la munca in China, in orasul Shenzen, in urma cu o saptamana, insa, dupa doar cateva zile, pe 31 ianuarie, sefii le-au cerut sa se intoarca in Romania, in contextul epidemiei de coronavirus. In Bucuresti, pe aeroport, se pare ca acestia nu au fost intrebati absolut nimic. Totusi, cand au ajuns acasa, au decis sa se duca la spital.

„Noi eram monitorizati cand intram pe santier. Noi urmaream CNN acolo, cate cazuri sunt si am aflat ca s-a agravat situatia. Daca aveam febra, ajungeam printr-un spital pe acolo si cine stie ce se intampla. Pe aeroport, la Bucuresti, nu s-a intamplat nimic deosebit. A fost exact ce se intampla mereu, cum am venit mereu, caci de 7 ani zbor. Nu ne-a intrebat nimeni nimic. Am decis ca pentru binele meu si al familiei sa ma prezint la spital. Eu ma simt bine”, a marturisit unul dintre brailenii aflati in carantina.

Directia de Sanatate Publica a comunicat faptul ca muncitorii intorsi din China vor beneficia de concediu medical pentru perioada in care vor sta inchisi in propriile case.

„Au fost trimisi spre domiciliu, cu recomandarea sa ramana izolati. S-a luat legatura si cu medicii lor de familie ca sa le putem monitoriza starea de sanatate pe parcursul celor 14 zile. Rezultatele centralizate le comunicam zilnic Centrului National de Boli Transmisibile. Au fost instiintati sa sune la 112 daca apar alte simptomatologii”, a explicat Gabriel Ciochina, directorul DSP.

Din grupul de muncitori revenit din China mai fac parte si trei barbati din judetul Tulcea, care sunt perfect sanatosi, insa tot in carantina la domiciliu.

Potrivit presei din China, in orasul Shenzen au fost confirmate pana acum aproape 200 de cazuri de infectare cu virusul ucigas.

Comentarii