stiri Braila – debraila.ro

Patronul localului unde au fost injunghiati cei doi sportivi americani, PRIMELE DECLARATII:  „Cu costuri foarte mari, am mentinut paznici care asigura securitatea clientilor. Noi am cerut sprijinul Politiei”

La o saptamana dupa injunghierea celor doi baschetbalisti americani pe terasa „The Music Pub”, proprietarul localului a facut primele declaratii legate de incidentul violent care a facut inconjurul presei din intreaga lume, publicand pe o retea de socializare un mesaj in care, pe langa alte aspecte, mentioneaza ca a solicitat de mai multe ori sprijinul Politiei, „avand in vedere nivelul ridicat al infractionalitatii din Braila si al violentelor zilnice in care sunt folosite arme albe”.

Catalin Curca afirma ca a investit in asigurarea sigurantei clientilor, aratand ca „The Music Pub” este „probabil singurul pub/club din Braila care are incheiat un contract cu o firma de paza care asigura paza fizica la toate evenimentele”.

„Evenimentul nefericit in care au fost implicati cei doi sportivi americani de la Cuza Sport este unul mai mult decat regretabil. In acest moment, cel mai important lucru este faptul ca victimele altercatiei sunt in afara oricarui pericol. Speram ca starea lor de sanatate se se imbunatateasca cat mai repede pentru a-si putea relua activitatea sportiva si ca organele de cercetare penala vor identifica foarte repede faptasii, iar justitia va pedepsi conform legii pe cei care se fac vinovati de aceste fapte. O astfel de fapta abominabila a afectat toata Braila si ridica foarte multe semne de intrebare asupra sigurantei tuturor locuitorilor orasului nostru, iar nu doar a sigurantei clientilor barurilor, restaurantelor si a locatiilor de entertainment. (…) Pana la aceasta data am schimbat trei firme de paza/security si am mentinut in mod constant, cu costuri foarte mari, personal calificat care asigura securitatea clientilor”, a precizat patronul „The Music Pub”.

Ultima adresa prin care Curca cerea Politiei sa ajute la asigurarea securitatii evenimentelor sustinute pe terasa unde cei doi sportivi au fost injunghiati ar fi fost transmisa la sfarsitul lunii trecute.

„Noi am sesizat nivelul de infractionalitate crescuta si am cerut sprijinul politiei pentru a preintampina astfel de fapte. (…) Desi din punctul nostru de vedere, toate lucrurile frumoase pe care le-am organizat cu mult efort si pasiune si de care stim sigur ca s-au bucurat clientii nostri (piese de teatru, concerte jazz, rock, blues etc, stand-up comedy, lansari de carti, proiectii de filme de arta/documentare) au fost umbrite de tragicul eveniment in care au fost raniti cei doi sportivi americani, continuam sa credem cu tarie ca brailenii merita in continuare acest tip de activitati culturale. Da, Braila merita mult mai mult. Braila merita sa fie un oras in care ziarele nu au stiri despre atacuri, batai, arme albe si interlopi”, a conchis sursa citata.

Comentarii