stiri Braila – debraila.ro

Pastele in IZOLARE: brailenii n-au mai apelat la Ambulanta ca-n anii trecuti | 39 de solicitari, legate de COVID-19!

Solicitari mult mai putine la Serviciul de Ambulanta Judetean in perioada Sarbatorilor Pascale, in comparatie cu anii precedenti. Se pare ca Pastele petrecut in izolare, doar cu membrii familiei, a taiat pofta petrecaretilor pentru mancare si alcool in execes.

Dincolo de orice teorie, un lucru este sigur: din Vinerea Mare si pana luni, a doua zi de Paste, la dispeceratul SAJ s-au inregistrat doar 376 de apeluri.

Comparand cu 2019, cand, pentru aceeasi perioada, au fost peste 700 de chemari si tinand cont ca anul acesta au lipsit solicitarile pentru colici biliare si etilici, putem spune ca sarbatorile pascale pe timpul pandemiei sunt descrise prin cuvintele constientizare si cumpatare.

Cel mai probabil, brailenii n-au mai apelat 112 pentru probleme medicale minore de teama infectarii cu COVID-19 sau au avut timp destul sa consume cu moderatie bunatatile gatite de Paste.

Totusi, in perioada 17-20 aprilie, au existat si cateva urgente majore. Personalul medical de la SAJ a fost solicitat la un caz de deces prin asfixiere, fiind vorba despre un copil de un an și jumatate care s-a inecat cu o bomboana, dar si la două cazuri de infarct miocardic.

Din totalul de 376 de solicitari din aceste zile, nu au lipsit cele legate de noul coronavirus, 39 la numar. Este vorba despre transferuri la Spitalul 3– spital dedicat COVID19 sau solicitari ale persoanelor aflate in izolare voluntara la domiciliu, carantina sau simptomatice (febra, tuse).

Comentarii