stiri Braila – debraila.ro

OFICIAL: Au coborat si in Braila persoane din microbuzul in care s-a aflat batranul cu coronavirus, insa nimeni nu a anuntat inca autoritatile!

Autoritatile sunt in alerta, incercand sa ii identifice pe toti pasagerii din microbuzul in care s-a aflat galateanul confirmat cu coronavirus. Se pare ca nimeni nu a sunat la numerele de telefon puse la dispozitie, apelul Grupului de Comunicare Strategica fiind ignorat. Politia analizeaza imagini de pe camerele de supraveghere.

Gabriel Avramescu, prefectul judetului Galati, a anuntat, in cursul zilei de duminica, ca au existat persoane care au coborat si in Braila. Pana in acest moment, au fost identificate doar 5 persoane – patru pasageri din Galati si soferul, care este bucurestean.

„Vizualizam imaginile de pe camerele de supraveghere din microbuz si, astfel, vom stabili cati au coborat la Galati, cati la Braila. In momentul de fata nu va putem da cifre, nu stim daca cei care au coborat sunt din municipiul Braila sau daca sunt din alt judet. Poate au coborat in Braila, au luat BAC-ul si au trecut la Tulcea. Nu va putem comunica numarul pentru ca acolo unde avem camera, aceasta nu are orele orele afisate si, practic, analizam fiecare secventa in parte. Din informatiile noastre, nu a coborat nimeni in Buzau”, a declarat Avramescu.

Si Grupul de Coordonare de la nivelul judetului nostru, condus de prefectul Catalin Boboc, a solicitat public persoanelor care au coborat in Braila sa contacteze telefonic Directia de Sanatate Publica.

„Sunt rugate sa se autoizoleze la domiciliu sau la rudele la care au ajuns si sa sune la Directia de Sanatate Publica Braila (0339.401.175 / 0339.401.176) ori la medicii de familie, pentru a fi luate in evidenta si monitorizate medical”, se precizeaza intr-un comunicat presa remis de Grupul de Coordonare.

In noaptea de sambata spre duminica, in cadrul unei conferinte de presa, Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a vorbit despre cazul galateanului.

„O parte din persoane, cu ajutorul Politiei, au fost identificate deja. Au existat imagini din interiorul microbuzului. Am rugat ca persoanele care au calatorit in acest microbuz sa se anunte, dar n-a sunat nimeni”, a mentionat Arafat.

Microbuzul in care s-a aflat batranul de 72 de ani, intors din Lombardia (Italia), a plecat, pe 29 februarie, la ora 12:15, din Bucuresti (Gara de Nord),  avand puncte de imbarcare pe str. Baldovin Parcalabul si IDM Basarab. Este vorba despre un microbuz marca IVECO, de culoare alba, cu numarul de inmatriculare B 83 ZAD, care a circulat pe ruta Bucuresti – Urziceni – Buzau – Braila – Galati, avand la bord 17 persoane.

Totodata, duminica dupa-amiaza, Directia de Sanatate Publica a comunicat faptul ca doua persoane din judetul Braila, care nu au respectat regulile privind izolarea la domiciliu, au fost amendate cu cate 10.000 de lei: „Inspectorii sanitari ai Directiei de Sanatate Publica au mai aplicat, in ultimele 24 de ore, doua sanctiuni”.

Pe 3 martie, o alta persoana din judetul Braila a fost amendata tot cu 10.000 de lei pentru ca a iesit din casa, desi se afla in izolare la domiciliu.

Comentarii