stiri Braila – debraila.ro

O firma din Braila a tepuit cu 200.000 de euro Primaria Focsani | A luat banii pentru amenajarea unui cimitir si apoi a dat bir cu fugitii

Firma braileana Grafitti Construct SRL, detinuta de afaceristul Gabriel Ionel Ghenea – cel care patroneaza si mult mai cunoscuta SC Confort 2000 SRL, s-a ales cu o plangere penala din partea primarului Focsaniului, social-democratul Cristi Misaila, dupa ce a incasat banii pe un contract si apoi a disparut.

Potrivit presei vrancene, Grafitti Construct a castigat in anii trecuti licitatia pentru modernizarea Cimitirului Sudic din Focsani, a incasat putin peste 540.000 de lei, iar apoi a abandonat santierul la putin timp de la demararea investitiei.

Curtea de Conturi a constatat ca au fost pretinse la plata de catre constructor si acceptate de catre Directia de Dezvoltare si Servicii Publice Focsani lucrari neexecutate, dar achitate, in valoare totala de 542.492 de lei, la care s-au adaugat si majorari de intarziere de 309.007 lei.

„Personal am semnat o sesizare penala împotriva responsabililor acestei lucrari, pentru ca nu accept asemenea abateri grave in cheltuirea banului public. Este un dosar in lucru. Intre timp, Directia de Dezvoltare a solicitat sume pentru a reactualiza documentatia si pentru a relua lucrarile de reabilitare a Cimitirului Sudic”, a declarat primarul Focsaniului.

Comentarii