stiri Braila – debraila.ro

O braileanca aflata in izolare la domiciliu RECLAMA modul in care politistii fac verificari: Au sunat cu numar ascuns si i-au cerut fiicei sa iasa la balcon! | Intrebare pentru prefect: „Nu purta uniforma. Este politist sau hot?”

Liliana Canciu, sotia lui Catalin Canciu – fost inspector scolar general, reclama modul in care politistii fac verificari in cazul persoanelor aflate in izolare voluntara la domiciliu. Femeia sustine ca a fost sunata cu numar ascuns de o persoana care s-a recomandat a fi politist.

Canciu a relatat pe o retea de socializare faptul ca cel care a contactat-o telefonic a cerut sa vorbeasca cu fiica sa, pe care a intrebat-o mai multe date cu caracter personal.

Brailenca i-a adresat o serie de intrebari prefectului Catalin Boboc, precizand ca isi rezerva „dreptul de a nu mai raspunde la niciun telefon”.

„Domnule Catalin Boboc, ce patesc in a sasea zi de autoizolare? Pe la 4.20 P.M. primesc un apel cu interlocutor ascuns. Nu raspund de fel, dar tinand cont de contexul in care ma aflu, raspund. La celalalt capat al firului un barbat care a ingaimat un nume pe care nu l-am inteles si ca ar fi angajat al politiei, care Dumnezeu stie…

<<Asa zisul politist: Theodora Canciu la telefon?
Eu: Nu! Mama ei.
Asa zisul politist: Va rog sa mi-o dati la telefon!

… dupa cateva secunde

Theodora: Da, va rog!
Asa zisul politist: Domnisoara, te rog sa imi spui cu cine mai esti in izolare, numele intreg si data nasterii. Unde aveti balconul? Va rog sa iesiti la geam!>>

Acum ma intreb si mai ales il intreb pe reprezentantul Guvernului in teritoriu, dl. Catalin Boboc: Aceasta este procedura de verificare sau mai degraba de bagatelizare la Braila a unui fenomen asa de grav? Toti angajatii politiei ne cunosc datele personale? De unde stiu eu ca este vorba de un politist (nu purta uniforma militara) si nu cumva de vreun delicvent? Daca e vorba de politie, atunci e lipsita de profesionalism si imi rezerv dreptul de a nu mai raspunde la niciun telefon. Ce atat stres pentru noi, doar pentru ca unii sa mimeze implicarea autoritatilor?”

Liliana Canciu a mai mentionat faptul ca nu este deranjata de monitorizare, intrucat au mai fost facute verificari de catre „jandarmi imbracati in uniforma militara”.

„Am primit un telefon cu interlocutor anonim, iar cand ne-am vazut am constatat ca acel „politist” era o persoana care nu mi-a demonstrat cu nimic ca este de la politie. Este politist sau hot?”, a conchis sursa citata.

Comentarii