stiri Braila – debraila.ro

Municipiul Braila, TROFEUL DE EXCELENTA – SMART CITY la Gala AMR | Primarul Dragomir: „Programele implementate ne situeaza in topul Smart City, alaturi de Arad si Hunedoara”

Municipiul Braila a primit Trofeul de excelenta „Smart City” la Gala Asociatiei Municipiilor din Romania, eveniment care a avut loc, in seara zilei de 9 decembrie, la Bucuresti. Anuntul a fost facut de primarul Marian Dragomir pe o retea de socializare. 

Edilul a enumerat solutiile inteligente implementate in municipiu si care au dus la obtinerea trofeului, subliniind faptul ca „unele au fost realizate de societati specializate, iar altele de IT-istii Primariei, fara costuri”.

„Programari carti de identitate on-line, rezervare parcare de domiciliu on-line, aplicatie Braila Transport Public, certificate de urbanism on-line, GIS – Sistem Informational Geografic, plata taxe si impozite on-line, plata taxa tonaj greu on-line, petitii on-line, Wifi4YOU – Program cu finantare europeana semnat, apometre cu citire prin unde radio montate la case – aproximativ 1.700 montate pana in prezent, iluminat LED cu diming si telemanagement. Aceste programe implementate in Braila ne situeaza in topul Smart City, alaturi de Arad si Hunedoara”, a precizat Dragomir.

Totodata, primarul Marian Dragomir le-a multumit „colegilor din Primarie pentru implicare si brailenilor pentru incredere”: „Orele de munca si implicarea colegilor se uita, programele raman, iar orice initiativa care aduce mai multa transparenta, inovatie si scuteste brailenii de drumuri ne determina sa continuam.”

In 2017, Municipiul Braila a fost premiat pentru iluminatul public, iar anul trecut pentru sustinerea antreprenoriatului.

Gala Asociatiei Municipiilor din Romania, aflata la a III-a editie, se desfasoara sub inaltul patronaj al Presedintelui Romaniei.

Comentarii