stiri Braila – debraila.ro

Municipiul Braila se apropie de 6 la mie! | Managerul SJU: „Din cei 12 pacienti de la ATI, 11 sunt nevaccinati! Pacientul vaccinat are multiple comorbiditati”

Pe 7 octombrie, in judetul Braila a fost raportat cel mai mare numar de cazuri COVID-19 de la inceputul pandemiei. 275 de noi cazuri au fost confirmate, incidenta depasind pragul de 5 la mie in municipiu. La nivelul judetului, incidenta este de 3,8 la mie.

Daca rata de infectare va continua sa creasca in acelasi ritm, municipiul Braila va trece pragul de 6 la mie pana la sfarsitul acestei saptamani, cand vor intra in vigoare noi restrictii. Tot atunci va fi obligatorie purtarea mastii de protectie si in spatiile publice deschise.

Medicul Delia Rasnoveanu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta, sustine ca personalul medical este epuizat, iar paturile de la Sectia ATI pentru COVID-19 sunt ocupate in totalitate, desi, recent, a fost suplimentat numarul acestora.

„Avem 12 pacienti la ATI, iar 11 dintre acestia nu sunt vaccinati. Trebuie sa precizez si faptul ca pacientul vaccinat are multiple comorbiditati. Am redeschis sectia cu peste 100 de paturi pentru cazurile usoare si medii. Nu este deloc usor! Exista o presiune fara precedent asupra spitalului”, a declarat Rasnoveanu.

Pana in acest moment, potrivit datelor furnizate de autoritati, peste 105.000 de persoane au fost vaccinate in judetul Braila de la debutul campaniei de vaccinare, aproape 57.500 de persoane fiind vaccinate complet. Totodata, 2.606 de persoane au fost deja vaccinate cu doza a III-a.

Comentarii