stiri Braila – debraila.ro

Ministrul Transporturilor: „Podul de la Braila ramane un an, in 2023, muzeu!” | Motivul: „Inactiuni din trecut!”

Catalin Drula (USR), ministrul Transporturilor, a anuntat, joi, in cadrul unui interviu acordat HotNews, ca podul suspendat peste Dunare de la Braila va ramane „un muzeu” timp de un an, mai exact in 2023.

„Spun de pe acum ca un an va ramane podul frumos, nou, al treilea ca lungime pod suspendat din Europa… va ramane un an, in 2023 daca nu ma insel, un muzeu, acel termen pe care l-am popularizat. Asta ca urmare a unor inactiuni din trecut, pe care acum incercam sa le reparam din mers”, a declarat Drula.

Ministrul a mai precizat faptul ca „inactiunile din trecut” sunt legate de intarzierile la infrastructura conexa podului, respectiv drumurile de legatura.

„Va iesi in curand autorizatia de construire pentru un sector de 7 kilometri. Vor iesi apoi si pentru restul. Sunt acele drumuri care au fost lasate de izbeliste”, a adaugat ministrul Transporturilor.

In trecut, mai exact in urma cu doar cateva luni, atat Asociatia Pro Infrastructura, cat si fostul premier Mihai Tudose, in prezent europarlamentar, au atras atentia cu privire la intarzierea autorizarii drumurilor de acces la pod.

 

Comentarii