stiri Braila – debraila.ro

Ministerul de Interne anunta ca va recruta 2500 de politisti din randul civililor

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat pe pagina oficiala de Facebook ca, incepand cu 15 februarie, va demara procedurile de angajare a 2500 de politisti din sursa externa – adica din randul celor care nu au urmat neaparat o scoala militara, sub motto-ul „Si tu poti fi colegul nostru!”.

Totodata, 1000 de agenti de politie vor avea ocazia sa devina ofiteri.

La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean, conform Directiei de resurse umane din cadrul MAI, posturile propuse a fi incadrate prin trecerea in corpul ofiterilor a agentilor de politie sunt: la investigatii criminale – 4 posturi, politie canina si cabinet veterinar -1 post, logistica -1 post si rutiera -2 posturi.

“O prioritate a ministrului afacerilor interne este reducerea deficitul de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o prima etapa este organizarea concursurilor pentru un numar de 1.000 de agenti de politie care vor avea ocazia sa treaca in corpul ofiterilor, bineinteles, dupa promovarea examenului. Incepand cu 15 februarie a.c., vor fi initiate procedurile de incadrare din sursa externa pentru un numar de 2.500 de posturi destinate structurilor operative”, se precizeaza in mesajul ministerului.

Comentarii