stiri Braila – debraila.ro

MĂTUȘA șefului PNL Brăila și SOȚIA secretarului-general, POSTURI CĂLDUȚE la STAT. Și alte nume pe lista sinecurilor de la Camera Agricolă: ginerele primăriței PNL din Cazasu, fiul vicelui PNL din Găiseanca și un PSD-ist trecut la PNL

„Eu l-aș întreba pe Popa, bătăușul ăla de la Cireșu care se bate și aruncă cu bani ca sicilienii prin discoteci: Unde și când a fost angajată mătușa sa? L-aș întreba pe domnul Popa unde este și când a fost angajată soția secretarului general al PNL Brăila”, a întrebat, într-o conferință de presă recentă, Francisk Iulian Chiriac, președintele PSD și președintele Consiliului Județean, cu referire la deputatul Alexandru Popa, șeful liberalilor. 

Reacția lui Chiriac vine, cum chiar acesta a subliniat, după ce, timp de nenumărate ori, atât Popa (foto dreapta), președintele PNL, cât și alți liberali precum Alexandru Bucălău (foto stânga) sau Cătălin Canciu, i-au acuzat public pe PSD-iști că au angajat numeroși membri de partid în instituții publice.

„Astea sunt sinecuri politice!”

Președintele PSD a declarat că mătușa deputatului Alexandru Popa și soția consilierului județean Alexandru Bucălău, secretarul-general al PNL, au fost angajate la „Camera Agricolă”, mai exact Direcția pentru Agricultură a Județului Brăila, condusă de Traian Cișmaș de 10 ani.

„Toate aceste lucruri pe care vi le spun eu acum au un singur numitor comun: Camera Agricolă. Sinecură politică! Păi, vă dați seama dumneavoastră dacă cumva acei oameni erau membri PSD, ce era la gura lor? Să ne spună și nouă cineva cum au decurs acele concursuri. Au fost ei mai buni, au fost singuri pe post? Să înțeleg că angajarea lor și faptul că ei sunt la Camera Agricolă este liberalismul întruchipat, sunt cei mai buni, cei mai deștepți și așa mai departe? Astea sunt sinecuri politice!”, a declarat Francisk Iulian Chiriac.

Tot președintele CJ a mai adăugat faptul că „și mulți alți membri PNL” au fost angajați la Direcția pentru Agricultură, dar și la alte instituții, arătând că va reveni cu declarații pe acest subiect. 

Consilierii din Palatul Agriculturii. Via PNL

Pe site-ul Direcției pentru Agricultură apar, într-adevăr, numele mătușii deputatului Alexandru Popa, Mărioara Mariana Rică și al Simonei Silica Bucălău, soția lui Alexandru Bucălău, mâna dreaptă a lui Popa în partid.

Mătușa lui Popa, care, potrivit declarației de avere, a lucrat anterior la Raiffeisen Bank, este consilier superior la Direcția pentru Agricultură. Aceasta ar fi fost angajată în urmă cu un an de zile.

De cealaltă parte, soția secretarului-general PNL este consilier debutant la Direcția pentru Agricultură, dar și secretar al comisiei de concurs de la nivelul instituției, care, printre altele, selectează dosarele candidaților și stabilește subiectele pentru proba scrisă.

Pe lista angajaților instituției, se mai regăsesc și alte nume care au legătură cu PNL. Este vorba despre Mădălin Orzan, Radian Nenciu și Daniel Barbu.

Orzan este tot consilier superior la Direcția pentru Agricultură. Anterior a fost membru PSD și viceprimar al comunei Movila Miresii, însă, la începutul anului trecut, a demisionat din funcție și s-a alăturat echipei conduse de deputatul Popa.

Radian Nenciu, consilier superior în instituție, este ginerele Elenei Coadă, membru PNL și primar al comunei Cazasu.

Daniel Barbu, consilier asistent la Direcția pentru Agricultură, este fiul lui Florinel Barbu, membru PNL și viceprimar al comunei Surdila Găiseanca.

Comentarii