stiri Braila – debraila.ro

LUPTA pentru sefia PSD Braila | Dupa 5 ani, Chiriac, MULT MAI MOALE in fata lui Rotaru: De la dorinta de a candida si a dezamorti filiala, la „Poate vrea primarul Dragomir…” si „E decizia personala a lui Rotaru daca face un pas in spate”

In toamna, in cele mai puternice organizatii judetene PSD din tara, printre care se numara si Braila, vor avea loc alegeri interne. Informatia a fost confirmata public chiar de catre Marcel Ciolacu, liderul social-democratilor.

La acest moment, in fruntea filialei brailene se afla senatorul Ion Rotaru (foto dreapta), in varsta de 69 de ani, aflat la al patrulea mandat in Parlament. Acesta a fost ales presedinte al PSD Braila la inceputul anului 2019, cand partidul era condus de Liviu Dragnea.

In urma cu cinci ani, atunci cand se discuta despre alegerile pentru fotoliul de presedinte al PSD Braila – alegeri castigate, pana la urma, de Rotaru, care a fost unic candidat – singurul social-democrat care a vorbit deschis despre o posibila candidatura a fost Francisk Iulian Chiriac (foto stanga), presedintele Consiliului Judetean.

La acel moment, Chiriac a lansat o serie de atacuri indirecte la adresa senatorului Ion Rotaru, pe atunci presedinte interimar, vorbind despre „nevoia unui suflu nou”, „amortirea filialei” si „plafonarea unora care sunt de multa vreme pe functii”. Ulterior, dupa aceste declaratii, situatia in PSD s-a schimbat radical: europarlamentarul Mihai Tudose a intrat in conflict cu Liviu Dragnea si a plecat la ProRomania, iar Chiriac, unul dintre apropiatii lui Tudose, a ramas in tabara social-democratilor, insa nu l-a mai contracandidat pe Rotaru, preferat de Dragnea.

Acum, la 5 ani distanta si in pragul unor noi alegeri interne, seful Consiliului Judetean se arata mult mai retinut in a face afirmatii legate de o posibila candidatura pentru presedintia PSD Braila. Mai mult decat atat, ironiile la adresa senatorului Ion Rotaru au ramas istorie, fiind inlocuite de mesaje pacifiste.

„Voi avea o discutie cu toti colegii si cred ca o sa avem solutia cea mai buna. La noi tine mai mult de echipa, nu conteaza cine e presedinte. Pentru mine ar fi o sarcina in plus… (…) Noi nu ne aruncam oamenii peste bord. Stiti proverbul ala: „Cine nu are un batran, sa si-l cumpere!”. Avem oameni care vor face un pas in spate, dar vor ramane in echipa, nu-i da nimeni afara. E decizia personala a lui Rotaru daca va face un pas in spate. Cand am facut acele declaratii, in 2017, era o alta situatie, in care aveam destul timp pentru a forma o echipa, acum timpul e foarte scurt si nu mai imi asum eu in totalitate, ci trebuie sa ne asumam cu totii, ca echipa. (…) Suntem o echipa si poate din echipa vor si altii sa candideze. O sa vedem! O sa venim cu o solutie buna in ceea ce priveste presedintele partidului. Poate vrea domnul primar Marian Dragomir, nu stiu… (…) Poate domnul primar va fi presedintele organizatiei municipal sau poate va candida la organizatia judeteana… nu stiu”, a declarat Chiriac.

Mai mult decat atat, intrebat daca, in calitate de membru PSD l-ar vota pe Ion Rotaru pentru un nou mandat in fruntea filialei, presedintele Consiliului Judetean a evitat sa ofere un raspuns transant.

„Ne mai gandim! Mai e pana atunci… Votul e secret! Votul va fi secret! Toti colegii pot fi votati, dra v-am zis ca votul e secret (…) Daca voi fi presedintele PSD Braila, toata lumea va avea loc in echipa. Nu dam pe nimeni afara!”, a mai adaugat Francisk Iulian Chiriac.

Comentarii