stiri Braila – debraila.ro

Lungu (PNL), despre Centenarul Marii Unirii: „Zile de mare sarbatoare, dar si de mare dezbinare, o nunta in care mirii o fac doar pentru bani”

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) a distribuit pe o retea de socializare un mesaj care incepe cu intrebarea „Si daca se implinesc 100 de ani de la Marea Unire ce?”, cuprinzand apoi referiri la „mizerabilii care ne conduc, spitalele in care ne umplem de boli, scolile cu WC in fundul curtii, ministrii analfabeti pitipoance deputate  sau taxe facute sa te puna la pamant”. Desi textul nu ii apartine, liberalul impartaseste opinia autorului, precizand ca „traim zile de mare sarbatoare, dar si de mare dezbinare”.

„Sarbatoresc cu mare drag Ziua Unirii tuturor romanilor. Ba chiar o fac romaneste, cu tuica, fasole cu ciolan stinsa cu un vin rosu. Dar m-am saturat de toata aceasta manipulare. Este exact o nunta in care mirii o fac doar pentru bani”, a comentat Lungu, tot pe retelele de socializare.

Publicam in continuare textul pe care liberalul l-a distribuit:

„Si daca se implinesc 100 de ani de la Marea Unire ce? 99 de ani n-au insemnat NIMIC si brusc… Vai, 100 de ani! Sarbatorim ce? Ceee? Uitati-va in jur la tarisoara asta! Incepand de la mizerabilii care ne conduc, spitalele in care ne umplem de boli, scolile cu WC in fundul curtii, ZERO kilometri de autostrazi, cai ferate in paragina, autoritati incompetente si legi care nu se respecta, ministrii analfabeti, pitipoance deputate, batrani batjocoriti, copii pusi sa invete dupa manuale de doi lei, milioane de romani plecati in afara ca sa-si intretina familia de acasa, strazi pline de gropi, stalpi in mijlocul trotuarelor, poluarea maxima, birocratie facuta sa te ingenuncheze si taxe facute sa te puna la pamant… Iar in spatele tuturor suferintelor un neam dezbinat, adormit si laș. Un neam al carui imn national incepe cu: DESTEAPTA-TE ROMANE, DIN SOMNUL CEL DE MOARTE, IN CARE TE-ADANCIRA BARBARII DE TIRANI!… Si? Ne desteptam? Sau sarbatorim din suta in suta de ani o „unire” care nu mai exista demult? In rest… Numa’ bine va doresc si sa va iubiti aproapele!”

Comentarii