stiri Braila – debraila.ro

Lungu, consilier judetean PNL: „Daca va iubiti copiii, nu-i mai duceti la gradinita/scoala pana nu trece epidemia de gripa”

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) ii indeamna pe parinti sa nu isi mai duca copiii la gradinita sau scoala pana nu va trece epidemia de gripa, in contextul in care Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a declarat ca nu poate anunta daca in Romania exista sau nu epidemie de gripa, datele centralizate de la directiile de sanatate publica fiind trunchiate.

„Sunt peste 120.000 de cazuri de viroza. Peste 5000 de cazuri de gripa si 48 de decedati din cauza gripei. Sanatatea copiilor este mult mai importanta. Ministrul Sanatatii recunoaste ca se moare din cauza gripei, dar nu ia nicio masura. PSDragnea ne pune viata in pericol. Dragi parinti, daca va iubiti copiii, nu-i mai duceti la gradinita/scoala pana nu trece epidemia de gripa!”, a precizat Lungu pe o retea de socializare.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a transmis, marti seara, ca au fost confirmate sase noi decese provocate de gripa, numarul total al pacientilor care au murit din cauza virusului gripal de la inceputul anului ajungand la 54. Ultimii sase pacienti care au murit sunt trei femei si trei barbati, care nu s-au vaccinat.

Tot marti seara, ministrul Sanatatii a vorbit despre „un soi de inconstienta”, dand exemplul unui judet in care s-au confirmat patru decese provocate de gripa, desi a fost raportat, in statistici, un singur caz de imbolnavire: „Am datele, dar nu pot sa spun daca avem sau nu epidemie. Intr-un judet in care au fost 4 decese s-au raportat 0 cazuri sau un caz. Sau in Bucuresti, din 49 de spitale, au raport la Directia de Sanatate Publica doar 17. In calitate de ministru nu pot lua decizii pe cazuri trunchiate. Sunt spitale care nu raporteaza cazurile de gripa. Voi cere explicatii!”

Comentarii