stiri Braila – debraila.ro

La Biblioteca Judeteana, salariul de baza al femeii de serviciu este de aproape 2.200 lei | Draghincescu (PND): „Sunt convinsa ca munceste foarte mult, dar medicilor va rog sa nu le mai solicitati competenta”

Aprobarea salariilor de baza pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean, dar si pentru angajatii institutiilor din subordine, a starnit numeroase dezbateri in randul consilierilor judeteni. Alesii liberali s-au abtinut de la vot, acuzandu-l pe social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, ca nu a respectat principiul echitatii si nediscriminarii intre categoriile de salariati atunci cand a stabilit noile salarii.

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a criticat faptul ca salariul de incadrare al femeii de serviciu de la Consiliul Judetean este apropiat de cel al unui medic rezident de la Spitalul Judetean.

„E foarte bine ca vor trai mai bine angajatii de la Consiliul Judetean, dar nu pot ca sa nu observ ca salariul unui medic in anul IV de rezidentiat, la Spitalul Judetean, primeste 2.900 de lei, comparativ cu al unei femei de serviciu de la Consiliul Judetean. Drept pentru care, va rog frumos, sa nu mai aveti pretentii sau sa ii acuzati pe medici de tot felul de ineptii, mai mult sau mai putin dovedite, nu le mai cereti asa de mult, sau celalalt personal medical, care are salarii mai mici decat o femeie de serviciu de la CJ. Sunt convinsa ca femeia de serviciu de la Consiliul Judetean munceste foarte mult si poate sa dovedeasca implicarea ei pentru cei 2000 de lei pe care-i ia la sfarsitul lunii, dar celorlalti care primesc aceiasi bani, va rog frumos, sa nu le mai solicitati competenta, sa sara tot timpul toata lumea, sa rezolve tot felul de situatii, atat timp cat un medic rezident, retineti, ia acelasi salariu cat o femeie de serviciu”, a spus Draghincescu.

Potrivit noilor calcule, femeia de serviciu de la Consiliul Judetean are un salariu de baza de 2.030 lei. De departe, cel mai mare salariu de baza il primeste femeia de serviciu de la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”, respectiv 2.186 lei. Femeia de serviciu de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului are un salariu de baza de 2.119 lei, iar cea de la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor, de 2.074 lei.

 

Comentarii