stiri Braila – debraila.ro

Judecatoria Insuratei, INCHISA. Dosarele se muta la Braila si Faurei: 50.000 de braileni, pe drumuri

Judecatoria din Insuratei a ramas doar pe hartie. Desi nu a fost desfiintata, prin lege, instantei i-au fost trase obloanele prin hotarare de Guvern. Pentru ca a ramas fara judecatori si nu au fost detasati magistrati care sa tina in viata judecatoria, Guvernul Ciolos a decis sa mute localitatile din circumscriptia Insuratei la Braila si Faurei.

Practic, brailenii din orasul Insuratei si comunele Bertestii de Jos, Stancuta, Tufesti, Victoria, Viziru, Baraganul, Ciocile, Rosiori si Zavoaia isi vor cere dreptatea la Judecatoriile Braila sau Faurei. La fel si cei care sunt parti in dosarele deja inregistrate.

Propunerea apartine Consiliului Superior al Magistraturii. Se pare ca judecatoria va fi desfiintata dupa ce toate dosarele aflate pe rol isi vor primi solutiile.

Aproximativ 50.000 de locuitori se afla in jurisidictia Judecatoriei Insuratei, instanta care a fost propusa pentru desfiintare nu doar in 2016, ci si in 2010 si 2014. Atunci, parlamentarii au salvat judecatoria.

Conform deciziei Guvernului, orasul Insuratei si comunele Bertestii de Jos, Stancuta, Tufesti, Victoria si Viziru au trecut in circumscriptia Judecatoriei Braila.Totodata, comunele Baraganul, Ciocile, Rosiori si Zavoaia au fost mutate din circumscriptia Judecatoriei Insuratei in circumscriptia Judecatoriei Faurei.

Comentarii